неділю, 10 липня 2022 р.

Військові злочинці, які відповідатимуть за окупацію Запорізької області

Українські спецслужби збирають матеріали для Міжнародного трибуналу в Гаазі. У справі про кривавий та безжальний напад росії на Україну з'являються нові фігуранти, імена та докази злочинів.

Так, міський голова Енергодару Дмитро Орлов опублікував список російських військових, причетних до окупації Запорізької області та Енергодару зокрема. Він нагадує про долю злочинців нацистської Німеччини, яких знаходили по всьому світу через роки і чинили над ними справедливий суд за всі їхні злочини. Безперечно, нинішніх російських послідовників німецьких фашистів чекає та сама доля.

- Усі злочини зафіксовані. Усіх злочинців ідентифіковано. І цей процес безперервний. Це стосується й тих російських командирів, які наказали озброєним шляхом захопити найбільшу в Європі Запорізьку атомну електростанцію, внаслідок чого є загиблі, а безпека функціонування самої АЕС перебуває під постійною загрозою. Стосується і тих, хто катує та вбиває наших громадян в окупованому Енергодарі. Хто вивозить вкрадене зерно та техніку до Росії. Хто займається мародерством та руйнує бізнес, спотворює освіту, позбавляє українців свободи, громадянства та базових прав кожної вільної людини, - написав Дмитро Орлов.

На сьогодні лише за Енергодаром СБУ заочно оголошено підозри десяткам окупантів за ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою) та ч. 2 ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни). Серед фігурантів цих досудових розслідувань є ті, хто наказував обстрілювати Енергодар та безпосередньо командував силовим захопленням АЕС:

Генерал-майор Домброський Олексій Юрійович

Полковник Олексій Решетнєв – 45 років, за даними "Схем", має позивний "122". Командир полку з охорони найважливіших державних об'єктів Приволзького округу федеральної служби військ Росгвардії;

Полковник Сергій Довгань – 50 років, за даними журналістів, має позивний "Зірка 09". Військова частина 3377, якою керує Сергій Довгань, охороняє "Гірничо-хімічний комбінат" держкорпорації "Росатом" у Красноярському краї;

Полковник Юрій Лукачов – 47 років, командир військової частини 3642, яка дислокується у Волгоградській області;

Майор Мурадхан Ахмедханов – 34 роки, позивний "шейх" (військова частина № 6913). Командир окремого батальйону управління федеральної служби військ росгвардії республіки Дагестан.

Цим російським офіцерам Службою безпеки України заочно повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою) та ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Крім того, в Енергодарі спецслужбами та правоохоронними органами України встановлено та документується протиправна діяльність начальника групи з роботи з особовим складом уч 5389 росгвардії капітана Юдіна Костянтина Володимировича 10.09.1989 року народження, уродженця м. Травневе Кабардино-Балкарської. Він, зокрема, особисто керував силовим розгоном громадян під час мирного мітингу, здійснював фізичний тиск та насильницькі дії щодо мешканців міста, - повідомляє Ріа-М.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.