неділю, 3 липня 2022 р.

Як токмацьких педагогів закликали стати зрадниками ?

Днями у тимчасово окупованому Токмаці у ЗЗСО №1 відбулися збори вчителів. Збори одразу планувалися з питання співпраці з окупантами. Принаймні про це прямо обговорювали у вчительських пабліках. Відкрито про це говорити, звісно, бояться.

Збори організувала шкільна адміністрація, участь у них взяли керівниця відділу освіти Токмацької міської ради Світлана Черкасова і її заступниця Надія Стольнікова. З собою привели якогось російського окупанта.

Як повідомили нам педагоги, їм розповідали про те, що Україна всіх кине і зарплати не буде – звичайна брехлива страшилка, такі вже були у Мелітополі.

Так само розхвалювали переваги співпраці з окупантами, зокрема про зарплату і «курси» у Криму та москві. Це також мелітопольці вже пройшли: їх вже на «курсах» порадували зарплатою у 17 тисяч рублів (приблизно 8 тисяч гривень) і тим, що українські категорії росія не визнає. У Мелітополі дуже мало виявилося педагогів-зрадників, але й ті були шоковані таким «подарунком» за зраду. росіяни просто не знали, що у багатьох наших педагогів були дуже пристойні українські зарплати. Розпочавши проти нас війну, росіяни зруйнували нормальне життя кожного нашого вчителя.

Ще одна страшилка для токмачан: що росія прийшла надовго. Не вірте! Знаю чимало випускників наших шкіл і їхніх батьків, які зараз б’ються на фронті, щоб вигнати окупантів з нашої землі. Всі вони вихованці наших справжніх педагогів. І будуть окупанти так само втікати з Токмака, як тікали з Києва і з острова Зміїного.

Але все ж знаходяться зрадники, які хочуть прислуговувати російським вбивцям наших дітей, отим тварюкам, які прямо зараз у будівлі Токмацької поліції катують їхніх випускників.

А зрадникам хочеться вимазати у своє зрадництво якнайбільше нормальних людей. Не вийде!

Нам було відомо, що керівники ЗЗСО № 2, 5, 6 відмовилися співпрацювати з росіянами. Також згодом стало відомо, що переважна більшість директорів і переважна більшість вчителів у колективах не хочуть співпрацювати з окупантами.

Не про всіх громада знає, але то вже справа правоохоронців.

Нагадаємо, що днями, відповідаючи на занепокоєння щодо подальшої виплати заробітної платинаша Токмацька міська військова адміністрація (керівник Олександр Чуб) офіційно повідомляла: «Запевняємощо працівники закладів освіти нашої громади продовжать отримувати заробітну плату в повному обсязі (можливо без оплати за додаткове навантаження). Крім того в липні будуть нараховані «оздоровчі».

І ще нагадаємо, що токмацьким колаборантам з відділу культури та  відділу молоді та спорту одразу після факту зради України виплату зарплати було припинено. Але то справи фінансово-технічні, кримінальні ще попереду.

А якщо говорити по совісті, то не можна називати зрадників високим званням педагога – того, хто сіє розумне, добре, вічне.

Не зганьбіться, шановні. Адже ви - ЛЮДИ!

Віталій Голод.

ДОПОВНЕНО: Одразу після публікації з нами зв'язувалася велика кількість педагогів  і керівників шкіл. Лейтмотив у всіх один: "Ми підтримуємо Україну і не збираємося ставати колаборантами!".

Фото з архіву.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.