вівторок, 5 липня 2022 р.

Рашисти руйнують Оріхів і сусідні села!

На оріхівському напрямку задокументовано чергові наслідки збройних злочинів проти мирного населення. Впродовж двох діб зафіксовано  21 повідомлення від жителів Оріхівщини про руйнації об’єктів цивільної інфраструктури. Інформації щодо загиблих та поранених не надходило, - повідомляє ЗОВА.

Жителі Оріхова та прилеглих селищ повідомили про пошкодження у приватних будинках, багатоповерхівках та інших місцевих об’єктах. В результаті артилерійського обстрілу в багатьох домівках повилітали склопакети та шибки,  вибиті двері, пошкоджено шиферне покриття на дахах. 

Про такі ж пошкодження повідомили й мешканці сіл Преображенка та Новоданилівка (поблизу нашого Роботиного). Значних деформацій зазнали фасади будинків – як із зовнішньої сторони, так і в самих житлових приміщеннях.  Також зруйновано прибудинкову територію разом із припаркованими на ній автомобілями.

Зазнали ушкоджень й квартири мешканців Оріхова. Ударною хвилею повибивало вікна та потрощило балкони. В деякі квартири потрапили бойові снаряди, через що в них вигоріло усе майно, меблі та техніка.

Окрім цього оріхівці повідомили про зруйновану внаслідок обстрілу автозаправку. На її території пошкоджено автомобільну стоянку, приміщення офісу, а також ємність для бензину, паливну колонку.

За фактом воєнного злочину поліцейські передали зібрані матеріали до УСБУ в Запорізькій області для відкриття кримінального провадження за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України «Порушення законів та звичаїв війни».





Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.