четвер, 24 червня 2021 р.

Роботу Очеретуватської школи призупинено

Сьогодні, 24 червня, Токмацька міська рада прийняла рішення про призупинення діяльності Очеретуватського закладу загальної середньої освіти.

Як сказано у рішенні, з метою економного та раціонального використання бюджетних коштів та приведення освітньої мережі Токмацької міської територіальної громади у відповідність до вимог чинного законодавства міська рада вирішила:

1. Призупинити з 01.09.2021 року діяльність Очеретуватського закладу загальної середньої Токмацької міської ради Пологівського району, який розташовано за адресою: с.Очеретувате, вул. Центральна, 75, код ЕДРПОУ 26373649.

2.  Відділу освіти Токмацької міської ради:

2.1. Провести інвентаризацію майна Очеретуватського закладу загальної середньої Токмацької міської ради, забезпечити збереження приміщення та майна;

2.2 Забезпечити довезення дітей шкільним автобусом до закладу загальної середньої освіти №1 Токмацької міської ради;

2.3. В разі збільшення кількості учнів на території с. Очеретувате звернутись до Токмацької міської ради щодо відновлення діяльності Очеретуватського закладу загальної середньої Токмацької міської ради Пологівського району

3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію  міської ради з гуманітарних питань, соціальної політики та охорони здоров’я.

Прикро, але й зрозуміло, що утримувати школу, у якій навчається лише 29 учнів, нераціонально. 

Наразі батькам школярів рекомендують перевести учнів до школи №1 Токмака, хоча, звісно, це вже вони самі писатимуть заяви на вибір можливо до інших шкіл міста чи до сусідніх сільських шкіл.

Юридично Очеретуватська школа не закривається. Але чи зросте кількість школярів, щоб відкрити школу знову - питання риторичне. А може й фантастичне...

Нагадаємо, що за останній десяток років, призупинено і не відновлено школи у Роботиному, Червоногірці, Долині, Ударнику, Чистопіллі.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.