середа, 16 червня 2021 р.

Хто бажає спробувати себе у ролі археолога? Мамай-гора кличе!

Незабаром стартує 34-й сезон археологічної експедиції на Мамай-горі, що біля Кам`янки-Дніпровської. В археологічних розкопках можуть взяти участь не тільки історики. Товариство "Мамай-гора" запрошує волонтерів-археологів.

Експедиція відбудеться під керівництвом Андрія Тощева за наукового супроводу Геннадія Тощева та Світлани Андрух. За попереднім планом, цього року роботи будуть відбуватись без бульдозера, щоб сконцентруватись на дослідженні важкодоступних ділянок та лінії урвища. 

"Ми пропонуємо отримати польовий досвід пліч-о-пліч з кваліфікованою командою, яка навчить всіх археологічних тонкощів, а також організує повноцінний історичний екскурс по досліджуваних об'єктах та епохах. З нами в експедиції ви зрозумієте як відбуваються археологічні дослідження; отримаєте навички роботи на розкопі; дізнаєтесь, ким були кочовики України та що вони робили на Мамай-Горі протягом 8 тисяч років; відчуєте український степ з його історією, свободою і простором", - закликають історики Запорізького Національного університету.

Експедиція проходитиме у три зміни:

1 зміна 04 - 11 липня;

2 зміна 11 - 17 липня;

3 зміна 17 - 25 липня.

Можна приїхати на одну зміну або на весь волонтерський сезон. Організаційний внесок за харчування - 600 гривень/зміна. Для студентів діють знижки 50%. Заявки очікують до 25 червня.

Деталі та анкета участі - тут.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.