середу, 6 липня 2022 р.

Чи буде зарплата у дитсадках? Що там у школах?

Зараз як ніколи актуальною стала проблема утримання колективів дитячих садків на тимчасово окупованій території. Чи не забуде Україна своїх громадян? Чи будуть виплати? Як взагалі жити? - допитуються працівники дошкільних закладів Токмачини. Хоча це цікавить людей і з інших тимчасово окупованих територій.

«Дитячі садки фінансуються з місцевого бюджету. Кошти в Токмацькому міському бюджеті є. Якщо коштів не вистачатиме їх додає держава. Платить зарплату нашим працівникам дитсадків будемо! Зараз це буде 2/3 зарплати, бо фактично вони не працюють», - запевнив голова Токмацької  військової адміністрації Олександр Чуб.

Також він наголосив, що відпустки, відпускні і оздоровчі теж будуть, але з цими виплатами трохи доведеться почекати.

Що стосується залякувань та переманювань працювати на інтереси російських окупантів, то ніяких заяв писати не треба. Ніхто вас не звільнить!

Якщо примушують це робити насильно, то про це треба одразу повідомити нашу Токмацьку військову адміністрацію або Департамент освіти та науки обласної військової адміністрації (або хоча б будь-який офіційний орган).

Наразі стало відомо, що по навчальних та дошкільних закладах Токмака ходить якийсь окупант «Валерій» і типу збирає дані про те, скільки працівників згодні працювати з окупаційною владою, мовляв, щоб планувати замовляти гроші. Ось так, залякуваннями та підмазуванням, хочуть завернути токмчан на зрадницьку доріжку. Не вийде!

На сьогодні відома ситуація по школах. Погодилися працювати з росією лише одиниці вчителів трьох шкіл (це з 12 шкіл Токмацької громади). У двох менших школах – 1 і 2 вчителя, і ще в одній з центральних шкіл – кілька вчителів. Навмисне не називаю школи. Віримо, що совість переважить страх. Тримайтеся, рідненькі! росіяни брешуть своєму народу, то що вже казати про нас…

Наведу приклад горе-співпраці у Мелітополі. 

У створений рашистами «Мелитопольский университет» написали заяви певні «науковці». За кілька днів законний Мелітопольський державний педагогічний університет, який зараз працює у Запоріжжі, звільнив перебіжчиків, заблокував їхні зарплатні картки. Мені розповіли проукраїнські викладачі, як шоковані зрадники скиглили, дізнавшись, що української зарплати (а вона у них була чималенька) і відпускних вже не буде. І стажу вже не буде. Чому я написав «науковці» в лапках, бо зараз розглядається питання позбавлення їх вчених звань. А росія не визнає українські вчені звання і вчительські категорії. Ну нічого, зате отримали зрадники-«науковці» по 10 тисяч російських рублів – по 4 тисячі гривень.

Але ж не хлібом одним живе справжня людина!

Віталій Голод.

Фото з архіву



Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.