понеділок, 7 вересня 2020 р.

Запоріжжя - НЕ райцентр, Запорізька область - НЕ район Дніпропетровщини!

Запоріжці вийшли на мітинг під стіни облдержадміністрації з вимогою не допустити зникнення Запорізького регіону з адміністративної мапи України і активно протидіяти будь-яким спробам приєднати Запорізьку область до Дніпропетровщини з центром в місті Дніпро.

Насамперед людей обурює той факт, що влада абсолютно не цікавилась думкою жителів Запорізького краю, чи потрібне їм таке об’єднання. Так уже було, коли об’єднувались ОТГ і відбувалось укрупнення районів. Як зазначають люди, ні до чого хорошого це не призвело. Життя людей від того, що їх села та селища увійшли до ОТГ не поліпшилось. Більш того, населені пункти зіткнулись з закриттям шкіл, дитсадків, медзакладів. Тепер, коли на черзі об’єднання областей, людей також непокоїть можливе закриття лікарень, освітніх закладів, об'єктів соціальної сфери, скорочення робочих місць і виникнення додаткових проблемз отриманням сервісних послуг, що гарантовано з’являться в разі приєднання. Учасники мітингу передали керівництву Запорізької області письмове звернення з вимогою вжити всіх можливих заходів, аби не допустити поглинання Запорізької області Дніпропетровським регіоном.

Тим часом запорізька «Батьківщина» розпочала інформаційну кампанію проти ініціативи «Слуг народу» приєднати Запорізький регіон до Дніпропетровщини. В Запоріжжі та населених пунктах області з'явились борди та сіті-лайти «Запоріжжя - НЕ райцентр Дніпропетровщини» і «Запорізька область - НЕ район Дніпропетровщини».  Запорізькі «батьківщинівці» мають намір почати процедуру відкликання запорізьких народних депутатів, які підтримуватимуть  ліквідацію Запорізької області як повноцінної адміністративно-територіальної одиниці.

«На місцевому рівні ми будемо жорстко блокувати будь-які спроби органів місцевого самоврядування «протягти» рішення щодо приєднання Запорізької області до Дніпропетровської. 

Така ініціатива згубна  для Запоріжжя і Запорізького краю. Її реалізація призведе до відчутного скорочення  фінансування міста Запоріжжя як обласного центру та Запорізької області як окремого регіону. Як в місті, так і в сільській місцевості, ми отримаємо скорочення робочих місць, інфраструктури, погіршення матеріального стану нашого населення та зростання рівня соціальної напруги. Тож «Батьківщина» не допустить, щоб Запоріжжя стало райцентром, а Запорізька область - районом Дніпропетровщини», - наголошує лідер запорізької «Батьківщини» Владислав Куценко.

Микола Чарук

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.