четвер, 10 вересня 2020 р.

Хто закрив від токмачан інформацію про стан можливого розповсюдження ковіду серед школярів в місті? Поліція має встановити винних

Сьогодні, 10 вересня, зранку нашу редакцію "атакують" (телефонують) токмачани - батьки учнів та молодші медичні працівники шкіл.

Питання одне: "Чи правда, що в місті закривають класи, школи тощо на 14-ти денний карантин у зв'язку з можливим інфікування учнів ковідом - 19?"

Ми вирішили з'ясувати це.

Нам відомо, що 8 вересня відбулося позачергове засідання місцевої комісії ТЕБ та НС, де розглядалися, в тому числі, і ці питання.

Як нам повідомив його керівник, після затвердження протоколу його буде надано ЗМІ для оприлюднення. Наразі на нашу адресу цього документу ще не надійшло.

Сьогодні електронними засобами зв'язку ми направила листа до відділу освіти Токмацької міської ради такого змісту:

"Просимо Вас терміново надати нам документ - підставу на закриття шахового клубу на 14-ти денний карантин та класів Токмацьких шкіл для інформування населення про можливу загрозу їх життєдіяльності."

Відповіді, наразі, ще немає.

Нам відомо з соціальних мереж від тренера - керівника шахового клубу про те, що юні шахісти, що контактували з можливим хворим спортсменом, направлені на 14-ти денний карантин до 21 вересня. Це учні різних міських шкіл. Яких - нам ще не відомо.

На офіційних сайтах відділу освіти, міської ради, медичних установ міста, офіційних групах шкіл будь-яка інформація з цього питання відсутня.

Була інформація у соцмережі тільки від керівника Токмацького районного суду по цьому питанню, який вчинив відповідально і попередив можливих відвідувачів про можливу загрозу їх життєдіяльності, але про це ми вже писали.

Директори / директорки міських шкіл зайняли "очікувальну" позицію, інформації від них також ніде немає.

Одна з сімейних лікарок міста сьогодні, на четвертий день після закриття шахового клубу на карантин, телефонує батькам учнів - спортсменів і попереджає про необхідність 14-ти денного карантину з сьогоднішнього дня!!! Як таке могло статися?

Батьків завчасно ніхто в місті не попередив. Всі діти  на уроках у школах, контактують з дітьми, а вечорами граються на вулицях з друзями.

Враховуючи цю ситуацію ми звертаємось до керівництва Токмацького відділення поліції Пологівського відділу поліції УМВС України в Запорізькій області з проханням встановити та притягнути до відповідальності винних - посадовців міста Токмака, що відповідають за протиепідемічне благополуччя містян, за бездіяльність (не розповсюдження / надання правдивої інформації щодо ситуації, що склалася у школах міста стосовно можливого інфікування дітей ковід - 19).

Звертаємося до депутатського корпусу міста Токмака з проханням зобов'язати виконавчу владу ради створити на офіційному сайті Токмацької міської ради розділ про епідемічний стан у Токмаці та регулярно його наповнювати найактуальнішою  інформацією.

Окрім цього просимо розглянути це питання на черговій сесії Токмацької міської ради, що має відбутися 24 вересня 2020 року о 10:00 годині.

Автор: Заступник директора - головного редактора газети "Наше місто Токмак" Віктор Халамівський.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.