пʼятниця, 25 вересня 2020 р.

Токмак готовий приймати хворих на COVID-19

24 вересня на черговій сесії Токмацької міської ради депутати ухвалили рішення про вжиття заходів для організації надання медичної допомоги пацієнтам з гострою респіраторною хворобою спричиненою коронавірусом COVID-19.

Суть рішення: протягом останніх двох тижнів кількість хворих з підтвердженим діагнозом "COVID" у Токмаці постійно збільшується, нажаль, у місті оголошено "жовтий" рівень епідемічної небезпеки з одночасним посиленням карантинних заходів.

Відмічається зростання кількості хворих з тяжким перебігом хвороби і які потребують госпіталізації до стаціонару.

23 вересня у місті було два пацієнта, що потребували такої госпіталізації до стаціонарного інфекційного відділення.

Відповідно до спільного наказу Департаменту охорони здоров'я Запорізької ОДА і Державної установи "Запорізький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" наразі до 200 пацієнтів приймає Пологівська БЛІЛ, а після заповнення ліжок у Пологах таких хворих має приймати наша Токмацька БЛІЛ.

Пологівська лікарня у цей день не прийняла наших пацієнтів і їх розмістили у відділені Оріхівської БЛІЛ і щоб таких ситуацій не виникало в подальшому, а вони будуть, Токмацька міська рада прийняла рішення, яким зобов'язує Токмацьку БЛІЛ вжити невідкладних заходів щодо підготовки згідно плану функціонування та перепрофілювання ліжок для організації надання медичної допомоги пацієнтам з гострою респіраторною інфекцією, спричиненою коронавірусом COVID-19.  

Довідково: Такий план підготовлений ще у квітні 2020 року з першого дня введення загальнонаціонального карантину в Україні, повідомила медична директорка Токмацької БЛІЛ (відео з 06:15).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.