середу, 23 вересня 2020 р.

ОСЬ ТАК ЦІЛОДОБОВО ПРОВОДЯТЬСЯ ДОСЛІДЖЕННЯ ВИПАДКІВ ЗАХВОРЮВАННЯ НА COVID-19 В ЗАПОРІЖЖІ

Як розповів в. о. директора Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України Роман Терехов, коштом громади було придбано унікальне обладнання для оцінювання якості навколишнього середовища, стану ґрунту та води.

Мобільна лабораторія моніторингу довкілля працює 24 години на добу та 7 днів на тиждень та виїжджає на заміри як вдень, так і вночі.

Лабораторія відповідає європейській якості. Лабораторія працює в цілодобовому щоденному режимі (в тому числі у вихідні та святкові дні) по виконанню планових та позапланових вимірювань.

Перші дослідження у лабораторії почали робити 25 березня 2020 року. Якщо тоді робилося близько 100 досліджень на добу, то сьогодні проводиться близько тисячі досліджень. На сьогодні вже зроблено близько 73 000 досліджень та обстежено близько 68 000 людей.

Діагностичні дослідження зроблені для запоріжців безкоштовно за рахунок бюджетних коштів.

За прогнозами друга хвиля захворювання на COVID була прогнозована на кінець жовтня – середину листопада. Проте, друга хвиля захворювання вже розпочалася наприкінці вересня.

Для того, щоб мінімізувати ризики захворювання як на грип, так і на COVID, а взагалі ці два захворювання можуть протікати одночасно, медики радять робити щеплення. Вакцини для щеплення медичні заклади регіону очікують отримати вже у жовтні, повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.