середу, 8 січня 2020 р.

У пологових будинках України для породіль вводять нові правила


В Україні стануть безкоштовними послуги в пологових будинках. З 1 квітня 2020 роки за кожну породіллю Національна служба здоров'я буде виплачувати медичним установам 8500 гривень. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

У суму, яка буде виділятися на одну жінку, буде входити: фізіологічні пологи і кесарів розтин, ліки, палата, медична допомога в критичних станах.

Якщо в лікарні спробують зажадати гроші з породіллі або її рідних за стандартні послуги - то такий пологовий будинок втратить контракт з Національною Службою Здоров'я України.

Національна служба здоров'я України зробила в 2020 році пологи одним з пріоритетних напрямків. Всі медичні установи, які виконають умови НСЗУ, отримуватимуть за кожну породіллю 8500 гривень.

У цю суму входить весь пакет медичної допомоги для породіллі, включаючи в разі потреби складні ситуації і кесарів розтин. Суму спеціально не збільшували, щоб у лікарень не було спокуси призначати кесарів частіше і більше заробляти.

З квітня найбільше фінансування отримувати ті пологові будинки, які частіше вибирають жінки, так як місце проживання тепер не має значення.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.