четвер, 2 січня 2020 р.

Дві сільради Токмацького району бажають приєднатися до Роздольської ОТГ Михайлівського району


На кінець 2019 року активізувалися об’єднавчі процеси у сільрадах, які досі не взяли участі у добровільному формуванні об’єднаних територіальних громад.

28 грудня відбулася сесія Коханівської сільської ради, яка прийняла рішення про приєднання до Роздольської ОТГ сусіднього Михайлівського району. Як пояснив нам Коханівський сільський голова Олексій Скворцов, за таке рішення на сесії проголосували 8 з 9 присутніх депутатів (загальний склад ради – 12 депутатів).

Подібне рішення про приєднання до Роздольської ОТГ прийняла і Таврійська сільрада.
Голова Роздольської громади Валентина Копейченко підтвердила, що на сесії ОТГ депутати одноголосно підтримали ініціативу двох названих сільрад про приєднання до Роздольської ОТГ.

А сьогодні, 2 січня, у Михайлівському районі відбулося засідання районної робочої групи, яка вивчає питання адміністративно-територіального устрою та децентралізації, де також одноголосно підтримано такі зміни у складі Роздольської сільської об’єднаної територіальної громади.

Відтак, Роздольска ОТГ, у якій два роки тому об’єдналися 23 села трьох сільрад Михайлівського району, може збільшиться на 9 сіл Токмацького району: Кохане, Вишневе, Новолюбимівка, Таврія, Зелений Гай, Чорноземне, Переможне, Степове (якого фактично вже не існує) і Новогорівка - найбільше село району.

Віталій Голод.

Нещодавно, ми повідомляли, що на Токмаччині створена Новомиколаївська ОТГ і у ній відбулися перші вибори.

Також раніше ми повідомляли про рішення сесій Новенської, Новопрокопівської та Жовтневої сільрад про об’єднання у одну Новенську громаду.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.