вівторок, 21 січня 2020 р.

Звітня інформація Токмацької місцевої прокуратури


Впродовж минулого року місцевою прокуратурою подано до судів різних юрисдикції 39 позовів, заяв на 383 млн. грн., з них: 17 позовів у сфері земельних відносин на суму 382,7 млн. грн., 12 позовів у бюджетній сфері на суму 138 тис. грн., 5 позовів у сфері охорони навколишнього природного середовища на суму 73 тис. грн., а також 4 заяви з питань виконання судових рішень.
     За результатами судового розгляду судами задоволено 28 позовів та заяв, поданих місцевою прокуратурою у порядку представництва інтересів держави в суді  на суму 339,5 млн. грн., з них: 11 позовів у сфері земельних відносин на 338,6 млн. грн., 9 позовів у бюджетній сфері на 796 тис. грн. та 3 позови у сфері охорони навколишнього природного середовища на 36 тис. грн., а також 4 заяви з питань виконання судових рішень.
     Також за наслідками діяльності місцевої прокуратури у судовому порядку попереджено вибуття із комунальної власності 1,7 га земель вартістю 2 млн. грн. Відповідачами добровільно відшкодовано за закритими справами 71 млн. грн. у земельній сфері, 61 тис. грн. у бюджетній сфері та 21 тис. грн. у сфері охорони навколишнього природного середовища.
    Під час здійснення представництва розпочато 20 кримінальних проваджень у всіх пріоритетних сферах.
     На теперішній час господарським судом Запорізької області відкрито провадження у справах за позовами Токмацької місцевої прокуратури, поданими вже у поточному році, стосовно витребування із незаконного володіння сільськогосподарських підприємств земельних ділянок комунальної та державної власності загальною площею 68,56 га вартістю 84,5 млн. грн.
     А також місцевою прокуратурою реально виконано судових рішень на загальну суму 154,7 млн. грн., у тому числі у сфері земельних відносин на 154,7 млн. грн. шляхом повернення незаконно утримуваних земельних ділянок загальною площею 1305 га.
     Таким чином, Токмацькою місцевою прокуратурою з метою поновлення інтересів держави систематично вживаються визначені законом заходи.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.