четвер, 23 січня 2020 р.

Задоволено позов Токмацької місцевої прокуратури про відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок незаконної порубки дерев на території Виноградненської сільської ради Токмацького району


Токмацькою місцевою прокуратурою вжито заходів представницького характеру щодо відшкодування шкоди завданої державі внаслідок незаконної порубки дерев на території Токмацького району.

Захист інтересів держави у сфері охорони навколишнього середовища є одним із пріоритетних напрямів прокурорської діяльності при реалізації представницьких повноважень.

Внаслідок незаконних порубок полезахисні насадження виснажуються, а залишені на їх місці групи поодиноких дерев не здатні захистити сільськогосподарські землі від вивітрювання.

Порушення природоохоронного законодавства спричиняють шкоду державі і є підставою для втручання органів прокуратури, у тому числі для звернення з позовами до суду в інтересах держави.

Так, з метою захисту інтересів держави Токмацька місцева прокуратура звернулася до суду з позовною заявою про відшкодування шкоди до громадянина, який здійснив незаконну порубку дерев на території Виноградненської сільської ради Токмацького району.

09.01.2020 судом задоволено позов Токмацької місцевої прокуратури про відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок незаконної порубки дерев лісосмуги на суму 8841 грн.

16 січня 2020 року завдяки вжитим Токмацькою місцевою прокуратурою заходам, судове рішення виконано в повному обсязі, завдана правопорушником шкода сплачена до бюджету Виноградненської сільської ради Токмацького району Запорізької області.

Органи прокуратури і надалі будуть принципово реагувати на факти заподіяння шкоди державним інтересам.

Заступник керівника Токмацької місцевої прокуратури О. Усатий.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.