понеділок, 20 січня 2020 р.

«Де очікувати Токмак в новому адміністративно – територіальному устрої Запорізької області?»: До роботи взялися депутати Токмацької міської ради


20 січня – День пам’яті захисників Донецького аеропорту. Саме 20 січня 2015 року підривом нового терміналу аеропорту завершилася його 242-денна оборона. Зруйновані стіни летовища накрили своїх останніх захисників…

З цієї трагічної нагоди, за ініціативи секретаря міськради Олександра Чуба, депутати та присутні на сесії хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих українських кіборгів.

«Кіборги вистояли, не встояв бетон!»

В залі 30 депутатів з 34 обраних. Я такого кворуму не бачив, напевно, з  часів першої установчої сесії. Воно й не дивно, питання, що на вустах майже у кожного жителя міста Токмака і Токмацького району занадто серйозне: «Де очікувати Токмак в новому адміністративно – територіальному устрої Запорізької області? Бути чи не бути Токмацькому району?»

Проєкт тексту звернення зачитує заступник міського голови Наталія Мамчак і починаються обговорення.

В процесі майже годинної дискусії, що інколи велась і на підвищених тонах, депутати 28 голосами ухвалили цей проєкт рішення.

Були пропозиції від депутатів і до більш радикальних дій, але міський голова Ігор Котелевський закликав не робити цього і йти законним шляхом.

В кінці роботи сесії, перед голосуванням, депутати дійшли згоди, що одного їх звернення замало для вирішення питання. Вони запропонували зустрітися з головою Запорізької ОДА Віталієм Туринком, депутатами облради, а якщо не допоможе, то «йти на Київ» до народних обранців.



Нагадуємо, що ще 12.07.2019 року вперше було презентовано модель ідеальної європейської України з новою моделлю адміністративно-територіального устрою, в якій замість 490 районів буде сформовано 102. Це 92 райони, які знаходяться на підконтрольній території України, 5 з них у Запорізькій області і ще 10 – на тимчасово окупованій та у Криму.


Про це під час години запитань до Уряду у Верховній Раді повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.


Вже відомо, що звернення депутатів Токмацької районної ради до Прем'єр-міністра України, Міністра розвитку громад на території України, Народного депутата Верховної Ради України Мельника П.В., голови Комітету Верховної ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, депутатів Запорізької обласної ради щодо адміністративно-територіального устрою Запорізької області буде розглядатися 28 січня об 11:00 годині на позачерговій сесії Токмацької районної ради, відповідно до офіційної інформації, розміщеної на її сайті.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.