пʼятницю, 10 січня 2020 р.

Коханівська і Таврійська сільради отримали зелене світло на об’єднання з Роздольською ОТГ

Ми вже розповідали, що у процесі формування об’єднаних територіальних громад Коханівська і Таврійська сільські ради Токмацького району, а також Роздольська ОТГ Михайлівського району на своїх сесіях прийняли рішення про об’єднання в одній громаді. Таке ж рішення підтримала Михайлівська районна робоча група.

Робоча група у Токмацькому районі проголосувала проти цього і запропонувала повернутися знову до формування громади з семи сільрад та міста Молочанська. Головним лейтмотивом було збереження цілісності району, хоча три сільради на своїх сесіях вже були прийняли протилежні рішення.

Затверджені у районах Перспективні плани були передані до обласної робочої групи. І сьогодні, 10 січня, нею прийнято рішення з цього питання.

Обласна робоча група щодо формування об’єднаних громад, яка складається з 60 представників влади, територій, депутатів, експертів, заслухала різні пропозиції та варіанти.

Як повідомив нам Коханівський сільський голова Олексій Скворцов, робоча група не тільки врахувала аргументи, а й дорікнула тим територіям, які протягом чотирьох років нічого не робили і уникали переговорів з сусідніми сільрадами, а тепер враз схаменулися, коли всі терміни пройдено.

45 членів обласної робочої групи підтримали приєднання Коханівської і Таврійської сільрад до Роздольської ОТГ. Проти було 2 голоси.

Перспективний план по формуванню громад у Запорізькій області прийнято. Саме такий план відправлять до Кабміну і 13 січня його має бути затверджено остаточно.

Віталій Голод.


Оновлено: Як нам повідомили з перевірених джерел - голова Токмацької районної ради Василь Мафтуляк проголосував "за"  "зелене світло на об’єднання з Роздольською ОТГ".

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.