неділя, 8 травня 2022 р.

Перемогли нацистів – переможемо і рашистів!

Україна відзначає День Перемоги над нацизмом. З дитинства пригадую, з якою шаною ми ставилися до фронтовиків. Добре пам`ятаю їх, мовчазних героїв, на очах яких у ці дні був тільки смуток, адже мільйони (!) їхніх ровесників полягли за свободу рідної землі у боях проти окупантів. У Дні Перемоги мітинги були людяними і щирими, з квітами і сльозами на очах, без показушної символіки і політичних плакатів.

Все змінила агресія росії, яка захотіла нашої української землі, захотіла запровадити у нашому домі свої порядки.

У мирний час сотні токмачан приходили до Меморіалу з квітами, які покладали до пам’ятного вічного вогню (як видно на фото 2019 року). А у росії вже давно ходять до пам’ятників, як на мітинги підтримки курсу влади, а разом з портретами фронтовиків носять портрети сучасних бойовиків (учасників війни на Донбасі). А цього року росіянам пропонують носити портрети ще й загиблих нинішніх окупантів, які з війною прийшли в Україну. 

Нагадаємо, що під час війни у 1942-45 роках  їхній триколор та георгіївська стрічка були символікою власовської «руской освободительной армии», яка воювала на стороні гітлерівської Німеччини проти нашої Червоної Армії.

Ми ж шануємо пам'ять про наших фронтовиків без їхньої фашистської символіки.

Так склалося, що у 1941–1945 роках ворогами-окупантами України були нацисти, а сьогодні це рашисти – російський імперський націоналізм та фашизм. 

Що ж, зустрінемо свято гаслом «Перемогли нацистів – переможемо і рашистів!». І Україна преможе!

Віталій Голод.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.