понеділок, 9 травня 2022 р.

ІНФОРМАЦІЙНО-БОЙОВЕ ЗВЕДЕННЯ СИЛ ОБОРОНИ

Станом на 23:00  8 травня загальна обстановка на південно-східному напрямку суттєвих змін не зазнала. Ворог не полишає спроб ведення періодичних маневрів та атак на території області. Окупанти вчергове намагалися вести активні дії на позиції наших захисників в районі Гуляйполя, успіху не мали. Ворог вів активну повітряну розвідку в районах населених пунктів Оріхів, Гуляйполе, Комишуваха, Ясна Поляна.

Як повідомляють Сили оборони Запорізького краю, основні ворожі зусилля продовжують зосереджуватися на напрямках Гуляйполя, Оріхова, Великої Новосілки Донецької області. 

Також, противник не полишає спроб покращити тактичне положення своїх військ в напрямку Запоріжжя. 

Разом з цим, морально-психологічний стан особового складу окупантів є низьким, рашисти розуміють, що проведені атаки на підрозділи Сил оборони бажаного результату не мають, що їх тут чекає тільки безглузда смерть. На підгрунтті цього, виникають скарги до командирів та непокора, відмічається системне вживання алкогольних напоїв та дезертирство.

Російські терористичні війська продовжують цинічно порушувати норми Міжнародного гуманітарного права та правила ведення війни. Наносяться вогневі ураження не тільки по військових позиціях українських воїнів, а й здебільшого по мирних селах, селищах та містах.

Так, окупанти вели обстріли в напрямку населених пунктів із застосуванням літака Су-25, вертольота Ка-52, танку, реактивної системи залпового вогню «Град», ствольної артилерії, 120 мм мінометів та крупнокаліберних кулеметів, стрілецької зброї за наступними напрямками: Кам’янське, Оріхів, Новоданилівка, Мала Токмачка, Новопіль, Червоне, Малинівка, Новомиколаївка, Успенівка, Білогір’я, Гірке, Залізничне, Гуляйпільське, Гуляйполе, Времівка.

Завдаючи ракетних та артилерійських ударів ворог знищує об’єкти цивільної інфраструктури, шляхи автомобільних та залізничних сполучень, електростанції та мирні житлові будинки, постійно ставить під загрозу життя цивільних громадян.

Військовослужбовці Сил оборони на Запорізькому напрямку продовжують виконують завдання з відсічі та стримування російської агресії, надають адекватну відповідь ворогу та знищують його живу силу та техніку. Протягом минулої доби завдяки умілим діям та майстерності наших воїнів було знищено:

особового складу/ 21 особу, 39 поранено;

танків / 1 од;

122 мм гаубиць Д-30/ 3 од;

бойових броньованих машин/ 5 од. 

Активно продовжує розвиватися Руху опору в тимчасово зайнятих агресором містах та селах. 

Підрозділи Запорізької окремої бригади територіальної оборони продовжують виконувати поставлені завдання, ведуть оборонні дії завдаючи втрат противнику по всій довжині лінії фронту в зоні відповідальності.

Разом переможемо!




Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.