неділя, 1 травня 2022 р.

З будівлі Токмацької міськради окупанти та їх поплічники зняли Державний Герб України

У місті Токмак Запорізької області з будівлі міської ради окупанти та їх поплічники зняли Державний Герб України.

Своє дійство вони зробили вночі, після чого розмістили фото у своєму пабліку. Наш Герб вони назвали «бандерівським», не відаючи, що тризуб існував на зображеннях ще Київської Русі тисячу років тому.

За повідомленням місцевих жителів, рашисти також познімали декоративну символіку з українськими символи на центральній вулиці.

Варто зазначити, що у перші дні окупації російські військові заявляли: «Ваші символи ми не чіпатимемо, ваші прапори на місці. Ми тільки змінимо вашу владу …». 

Але щось у них пішло не так. Київ встояв, з півночі країни (Житомирщини, Київщини, Чернігівщини та Сумщини) «другу армію світу» українці вигнали, при цьому росіяни зазнали страшенних втрат у живій силі та техніці. І на півдні України, на Запоріжжі ніхто російських окупантів з квітами не зустрічав. У Токмаці росіян зустріли щоденні масові мітинги з українськими прапорами і гаслами "Токмак - це Україна!" та "Російський солдат, іди додому". Зрештою, 21 березня зі зброєю в руках рашисти заборонили токмачанам проводити мітинги. Почали шукати колаборантів, але таких негідників знайшлося зовсім мало. І ось тепер вони почали боротися з символами України!

Впевнений, що прийшовши з мечем на нашу землю, вони самі поставили на собі жирний хрест.

Віталій Голод.

(Фото з соцмереж, автор знімка невідомий)





Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.