четвер, 26 травня 2022 р.

Російському генералу повідомлено про підозру про те, що він надав наказ нищити населені пункти на Запорізької області

Російському генералу повідомлено про підозру про те, що він надав наказ нищити населені пункти на Запорізької області. Про це повідомив 1 Запорізький з посиланням на Офіс Генерального прокурора.

За даними слідства, у березні цього року генерал-лейтенант, командувач 58-ї армії південного військового округу збройних сил російської федерації, якою здійснювалося вторгнення на Україну з півдня, віддав наказ застосувати нищівні обстріли населених пунктів Запорізького регіону. Внаслідок ворожих дій загинули та були пораненні мирні мешканці, серед яких 17-річний хлопець. Зруйновані будинки, об’єкти цивільної та критичної інфраструктури.

Цьому генералу вищого командного складу збройних сил російської федерації запорізькі правоохоронці заочно повідомили про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 28, ч. 1, ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі управління СБУ в Запорізькій області за оперативного супроводу відділу контррозвідувальної роботи.

Командиром 58-ї загальновійськової армії збройних сил російської федерації є генерал-лейтенант Михайло Зусько. 




Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.