четвер, 19 травня 2022 р.

Про дії ворожих військ на території Запорізької області

Про ситуацію на окупованих територіях Запорізької області та дії загарбників розповів очільник Запорізької ОВА Олександр Старух у ефірі телепрограми Факти на ICTV.

Попри невдачі, ворожі сили не полишають спроб наступу на підконтрольні Україні території. По східних громадах вони періодично намагаються здійснювати атаки та контратаки. В глибині фронту створюють досить потужні лінії укріплень. На деяких ділянках риють протитанкові рови, окопи.

У напрямку Гуляйполя та Оріхова ситуація не змінилась. У березні-квітні вороги намагалися прорвати оборону Гуляйполя і вийти на Покровське Дніпропетровської області, з наступним виходом у тил ООС. Після безуспішних спроб взяти цей рубіж вони перекинули основні сили на інші напрямки. Зараз здійснюються лише артилерійські та ракетні обстріли громад Пологівського району. Основні ж події війни перенесені на Донецький та Луганський напрямок.

На тимчасово окупованих територіях ворожі сили намагаються провести легітимізацію своєї влади. Українська влада обмежена в дії, але саме вона забезпечує всі можливі системи життєдіяльності. Наша влада там діє. Окупанти за допомогою колаборантів і здійснення терористичних заходів намагаються поставити нашу місцеву владу під свій контроль. Т

Вже понад 2,5 місяці захисники тримають оборону на дальніх підступах до Запоріжжя. Обстріли з боку окупантів відбуваються там періодично. Найбільше страждають  Оріхів та Гуляйполе: вороги обстрілюють ці населені пункти дуже щільно. Проте активного пересування та концентрації ворога на запорізькому напрямку наразі немає. Основні бої відбуваються на півдні Харківської та у Луганській області. 

Героїчний супротив захисників Маріуполя допоміг стримати наступ ворогів на наші землі. Чим довше тримався Маріуполь, тим більше було часу у Запорізької області для посилення оборони. А оскільки оборона тут міцна, ворог не наважується йти у наступ.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.