понеділок, 16 травня 2022 р.

Рашисти вкрали пшеницю зі складів у Бердянську

У Бердянську Олександр Сауленко, який називає себе новим міським головою, розпорядився вилучити зерно пшениці та ячменю зі складів ТОВ «Полетехніки». Про це йдеться в офіційній заяві підприємства, яку своїй Facebook-сторінці розмістила Олена Нероба, експертка з торгівлі зерном та менеджерка з розвитку бізнесу компанії Maxigrain, - передає Приморка.City.

За словами ТОВ«Полетехніка», це зерно планували експортувати в країни Середземного моря, а нині росіяни фурами вивозять до його окупованого Криму. Загалом на двох складах у Бердянську підприємство зберігало 40 500 тонн пшениці.

«Грубо порушуючи міжнародні правові норми, російська влада вивозить автомобільним транспортом з вищезазначених складів зерно до міста Красноперекопськ, що знаходиться на окупованій території Автономної республіки Крим. Станом на 09.05.2022 року більш ніж 50 автомобілів вже вивезли близько 2 тонн зерна і продовжують вивозити», — йдеться у зверненні «Полетехніки».

Зерно вивозиться автотранспортом і експортується через окуповані кримські порти за підробними документами до Сирії (або іде материком до російських портів). В російських зернових групах вже з місяць активно торгують нашим зерном, шротом та олією, які вони просто відібрали в українських виробників.

Як повідомляла раніше Приморка.City, російські мародери вивозять з міста Пологи до федерації зерно і соняшник, які зберігалися у місцевих сховищах. Також російські армійці крадуть врожай в Енергодарі.

Один з керівників токмацького агропідприємства прокоментував ситуацію з розкраданням зерна та техніки росіянами так: Значить вони не збираються тут затримуватися!



Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.