пʼятниця, 6 травня 2022 р.

У Бердянську жодна офіційна особа не пішла на співпрацю з окупантами, тепер рашисти залякують волонтерів

За даними офіційної міської влади Бердянська окупанти погрозами перешкоджають  отриманню  гуманітарної  допомоги населенням. В офісах та на дому деяких Бердянських волонтерів відбулись візити озброєних окупантів з вимогою припинити видачу ліків та їжі місцевому населенню. А також надати контакти всіх волонтерів та перевізників, що працюють на підтримку населення та залишаються на боці Україні. 

На думку окупантів тільки вони мають монополію на «добрі вчинки», а самостійна волонтерська діяльність громадян на окупованій територій «є недопустимою». Оіційна міська влада просить волонтерів бути обережними та не повідомляти публічно про пункти видачі допомоги - як бачимо, в окупованих містах навіть така діяльність є небезпечною.

Про ситуацію в тимчасово окупованому місті  розповіла депутатка Бердянської міської ради, викладачка прикладної психології та логопедії Бердянського педагогічного університету Дарина Литвиченко:


- Мені 25 років, і здавалось, моє життя тільки починається, але  Бердянськ зараз окупований російськими військами після вторгнення в Україну і переживає найскладніші часи. Проживши в окупації більше 50 днів, можу сказати, що це дійсно жахіття, бо повністю забуваєш про нормальне життя, постійно видаляєш повністю інформацію з телефону, аби не потрапити у СІЗО. Жоден з наших керівників комунальних закладів не перейшов на сторону орків. Поки там працюють над створенням картинки, що життя при росії прекрасне, літні люди з прапорами  ностальгують за Радянським Союзом та відчувають себе молодими. А ми переживаємо скрутні часи - мусимо боротися  за нашу свободу  та Україну. Люди,  які зараз там працюють з судимістю,  без освіти, і головне, не мають намірів створити щось гарне, це лише маріонетки російської влади. Вже п'ятий день місто без зв'язку. Там залишилось дуже багато людей,  які є патріотами своєї країни. Є і такі, що намагаються допомогти Україні на свій страх і ризик, а це означає лише одне - Бердянськ завжди буде Україною, окупантам не зламати нашу міць і свободу! І ми обов’язково повернемося у рідний мирний   Бердянськ!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.