вівторок, 10 травня 2022 р.

Ситауція на Запоріжжі за 9 травня

Станом на 23.00 09 травня загальна обстановка на південно-східному напрямку суттєвих змін не зазнала. Ворог не полишає спроб ведення маневрів та атак на території області, - повідомляють Сили оборони Запорізького краю у добовому зведенні.

Окупанти вели обстріли в напрямку населених пунктів із застосуванням літака Су-25, танку, реактивної системи залпового вогню «Град», ствольної артилерії, 120 мм мінометів та крупнокаліберних кулеметів, стрілецької зброї за наступними напрямками: Гуляйполе, Гуляйпільське, Оріхів, Червоне, Малинівка, Залізничне, Кам’янське, Степове, Білогір’я, Новоданилівка.

В с. Преображенка, Пологівського району внаслідок артилерійських обстрілів, які здійснили окупанти, були пошкоджені два будинки, смертельно травмовано чоловіка 1955 р.н. та поранено місцевого жителя 1985 р.н., якому частково ампутували ліву кість руки.

Чергових ворожих обстрілів зазнало місто Оріхів. Російська терористична армія артилерійськими обстрілами пошкодила 14 будинків, квартиру, літню кухню, господарчі будівлі, два гаражі, три гуртожитки Оріхівського коледжу, будівлю підприємства ТОВ «Полібех». Також, загарбники влучили у будівлю комунального закладу дошкільної освіти "Сонечко".

В с. Борисівка, Богданівка, Замістя Бердянського району російські злочинці викрали трьох місцевих чоловіків. Місце знаходження їх невідомо.

В м. Мелітополі з території домоволодіння російські мародери викрали автомобіль «Renault Koleos».

Військовослужбовці Сил оборони на Запорізькому напрямку продовжують виконують завдання з відсічі та стримування російської агресії, надають адекватну відповідь ворогу та знищують його живу силу та техніку. Протягом минулої доби завдяки умілим діям та майстерності наших воїнів було знищено:

- особового складу/ 6 осіб, 24 поранено;

- зенітно-ракетних комплексів «Бук»/ 1 од;

- 120 мм мінометів/ 3 од;

- бойових броньованих машин/ 3 од.

- автомобільної техніки/ 5 од.

Активно продовжує розвиватися Руху опору в тимчасово зайнятих агресором містах та селах. 

З’явилася інформація що в одному з тимчасово зайнятому місті області місцеві патріоти нанесли поранення 45 оркам та приблизно 5 знищили.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.