середа, 18 травня 2022 р.

ЗАПОРІЗЬКИЙ НАПРЯМОК: Добове зведення за 17.05.2022

Станом на 23.00 17 травня суттєвих змін в загальній оперативній обстановці на південно-східному напрямку не відбулося. Українські захисники ведуть маневрену оборону.

Ворожі війська активних бойових дій на позиції наших військових не проводили. Основні зусилля окупанти зосереджують на напрямках Гуляйполя, Малинівки, Великої Новосілки Донецької області. На інших рубежах по лінії розмежування ведуться стримуючі дії.
Російські терористи завдали чергових руйнувань місту Оріхів та селу Преображенка. Внаслідок артилерійських ударів пошкоджено 2 житлові будинки місцевих жителів, господарчі будівлі та газову трубу.
В с. Кінські Роздори, Пологівського району з території Кінсько-Роздорівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини, російські ординці викрали автомобіль «Renault Duster».
Військовослужбовці Сил оборони на Запорізькому напрямку продовжують виконувати завдання з відсічі та стримання російської збройної агресії, надають адекватну відповідь ворогу та знищують його живу силу та техніку.
Протягом минулої доби завдяки умілим діям та майстерності наших воїнів було знищено:
особового складу/ 20 осіб, 17 поранено;
бойових броньованих машин/ 8 од;
автомобільної техніки/ 6 од;
БПЛА/ 1 од.
Активно продовжує розвиватися Руху опору в тимчасово зайнятих агресором містах та селах. Особливо відмічається робота патріотів в м. Мелітополь.
Підрозділи Запорізької окремої бригади територіальної оборони продовжують виконувати поставлені завдання, ведуть оборонні дії завдаючи втрат противнику по всій довжині лінії фронту в зоні відповідальності.
Разом з цим, Запорізькі тероборонці евакуювали мирних жителів зі зруйнованого села Старомайорське, Донецької області.
Ми українці, ми на своїй землі, землі наших славних предків та землі наших дітей!
Не допомагайте ворожим та диверсійних силам орієнтуватися на наших рідних просторах. Разом переможемо!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.