неділя, 1 травня 2022 р.

ІНФОРМАЦІЙНО-БОЙОВЕ ЗВЕДЕННЯ СИЛ ОБОРОНИ НА ЗАПОРІЗЬКОМУ НАПРЯМКУ (з 23.00 29.04. по 23.00 30.04.2022)

Станом на 23.00 30 квітня загальна обстановка на південно-східному напрямку суттєвих змін не зазнала. Активні дії фіксуються у напрямку м. Гуляйполе та населених пунктів району, і східніше, у напрямку Велика Новосілка та Покровське з метою оточення українських підрозділів, які захищають Донбас.
Українські захисники ведуть активну маневрену оборону, в окремих місцях наносять конр-удари.
Російські пропагандисти організовують чергову «медійну виставу» для показу громадянам росії. В місті Мелітопіль на честь 9 травня вони хочуть показати в сюжетах, про те, що нібито мешканці міста «радуються та тепло зустрічають» російських терористів та які вони «щасливі» святкувати цей день разом з «асвабадітєлямі».
Звертаємося до мелітопольців та мешканці інших тимчасово окупованих сел, селищ, міст! Для власної безпеки, уникайте в ці дні місця скупчення людей – росіянські-терористи можуть створити заплановану провокацію з обстрілами цивільних людей, щоб перекласти відповідальність за терористичний акт на захисників ЗС України.

НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ ПРОДОВЖУЄТЬСЯ ТЕРОРИСТИЧНО-НАСИЛЬНИЦЬКІ ДІЇ З БОКУ РОСІЙСЬКИХ ЗЛОЧИНЦІВ ЩОДО ЦИВІЛЬНОГО НАСЕЛЕННЯ.
В с. Приморське, Василівського району в наслідок розриву ворожої міни отримав поранення чоловік 1953 р.н.
В м. Оріхів, отримав контузію під час вибуху міни чоловік 1962 р.н.
Також, в наслідок артобстрілу міста, пошкоджено два житлових будинки, господарчі побудови місцевого жителя та згорів автомобіль.
В с. Новоандріївка, Пологівського району в наслідок російського артобстрілу пошкоджено 5 житлових будинків.
В наслідок артобстрілу окупантами с. Тимирівка, Пологівського району було знищено ангар та згоріло насіння соняшника 1 т. 700 кг., 2 склади з сільськогосподарською технікою, контора, а також розбита церква.
У селі Воздвижівка, Пологівського району, ворожий авіаснаряд влучив на територію фермерського господарства. Внаслідок вибуху зруйновано споруди та загинули свійські тварини.
Наразі по даним фактам здійснюються процесуальні дії щодо відкриття кримінального провадження за статтею «Порушення законів та звичаїв війни».
РОСІЙСЬКІ ОКУПАНТИ ПРОДОВЖУЮТЬ ЧИНИТИ ВІЙСЬКОВІ ЗЛОЧИНИ, ВИКРАДАТИ ЛЮДЕЙ ТА СТАВЛЯТЬ ПІД ЗАГРОЗУ ЖИТТЯ ПОЛОНЕНИХ.
В с. Велика Знам’янка, Василівського району 29.04.2022 російські терористи з місця мешкання викрали чоловіка, громадянина Грузії.
В м. Мелітополі злочинці незаконно позбавили волі чоловіка 1977 р.н.
Окупантами з місця мешкання в с. Банівка, Бердянського району було викрадено чоловіка 1991 р.н.
РОСІЯНИ ПРОДОВЖУЮТЬ ЗАЙМАТИСЯ МАРОДЕРСТВОМ.
Російськими військовими грабіжниками з домоволодіння, розташованого в с. Сміле, Пологівського району було викрадено автомобілі:«ГАЗ-53» та «ВАЗ 2107».
В м. Пологи з території Придніпровської Укрзалізниці російські мародери викрали автомобіль «УАЗ».
Військовослужбовці Сил оборони продовжують виконують завдання з відсічі та стримування російської агресії, надають адекватну відповідь ворогу та знищують його живу силу та техніку.
Протягом минулої доби завдяки умілим діям та майстерності наших воїнів було знищено:
- особового складу/ 55 осіб, 90 поранено;
- літаків Су-25/ 1 од, пошкоджено 1 од;
- танків/ 1 од;
- бойових броньованих машин/ 13 од, з них 1 од броньована машина «Тигр»;
- БПЛА/ 4 од;
- самохідних артилерійських установок 2С1/ 1 од;
- 122 мм гаубиць Д-30/ 2 од;
- автомобільної техніки/ 13 од.
Продовжують активно діяти патріоти Руху опору.
Головне управління розвідки України здобуло дані командного складу 291 гвардійського мотострілецького полку. До нього входять 226 воєнних злочинців, які скоюють масу злочинів проти людства у Запорізькій області та у Маріуполі.
Підрозділи Запорізької окремої бригади територіальної оборони продовжують виконувати поставлені завдання, ведуть оборонні дії завдаючи втрат противнику по всій довжині лінії фронту в зоні відповідальності.
Тимчасово непідконтрольними територіями області залишаються населені пункти: Бердянського району, Мелітопольського району, Василівського району, Пологівського району (окрім м. Оріхів та м. Гуляйполе).
Ми українці, ми на своїй землі, землі наших славних предків та землі наших дітей!
Зберігаємо спокій! Готуємо місто Запоріжжя та область до оборони та знищення окупантів.
Просимо Вас бути свідомими того, що фото-відео оборонних споруд, військових об'єктів, інформація про переміщення техніки заборонені для поширення.
Не допомагайте ворожим та диверсійних силам орієнтуватися на наших рідних просторах.
Разом переможемо!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.