четвер, 5 травня 2022 р.

Обстріли у Пологівському районі та викрадення людей

У ході бойових дій 3 травня російські окупанти здійснили артобстріл селища Залізничне біля Гуляйполя, розтрощили місцевий шкільний заклад. Пошкоджень зазнали 12 будинків. Внаслідок обстрілів від отриманих осколкових поранень загинуло двоє людей. 

Постраждали сусідні Оріхівська і Малотокмачанська громади. В результаті артилерійських обстрілів, які вчинили російські терористи в місті Оріхів було зруйновано 2 будинки, частково пошкоджено 4 квартири,  11 будинків, автомобіль, 2 гаражі, погріб, складські приміщення та СТО. 

В с. Білогір’я,  Пологівського району внаслідок ворожого артилерійського обстрілу виникла пожежа в будинку культури та бібліотеці. Пожежу ліквідовано. 

В с. Мала Токмачка, Пологівського району в результаті рашистського артилерійського обстрілу один будинок зруйновано та один частково пошкоджено. 

Наразі по даним фактам здійснюються процесуальні дії щодо відкриття кримінального провадження за статтею «Порушення законів та звичаїв війни».

РОСІЙСЬКІ ОКУПАНТИ ПРОДОВЖУЮТЬ ВИКРАДАТИ ЛЮДЕЙ.

На блокпосту на виїзді з м. Токмак російські терористи затримали і взяли в полон чоловіка 1984 р.н., місце його знаходження до теперішнього часу невідоме. 

В Мелітополі з місця проживання рашистами було викрадено місцеву жінку 1982 р.н., її місце перебування невідоме. 

В смт. Михайлівка з місця мешкання окупанти викрали чоловіка 1986 р.н. та повезли в невідомому напрямку. 

РОСІЯНИ ПРОДОВЖУЮТЬ ЗАЙМАТИСЯ МАРОДЕРСТВОМ.

В селі Пологи з території підприємства ТОВ "Пологівський Шляхбуд" російські мародери викрали два автомобілі «ГАЗ», вантажний автомобіль «Renault Premium» та причеп.

З території фермерського господарства, яке розташовано за адресою: Пологівський район, с. Балочки російські злочинці незаконно заволоділи двома тракторами, вантажним автомобілем "ГАЗ-53", автомобілем "ВАЗ" та комбайном "John Deere ".

До Енергодару окупанти завезли пропагандистів для зйомки чергового фейку про Запорізьку атомну електростанцію, щоб показати хоч якусь «перемогу» та нібито як "врятували світ від ядерної катастрофи, яку намагалися влаштувати українці”, але вони ніколи не покажуть те, що саме російські війська  у перші дні вторгнення в Енергодар буквально обстріляли територію ЗАЕС з її об'єктами з важкої зброї та пускають крилаті ракети над майданчиками електростанції.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.