вівторок, 24 травня 2022 р.

Ситуація щодо російського вторгнення станом на 24.05.2022 року

На Запорізькому напрямку окупанти посилюють угруповання військ для поновлення наступальних дій у напрямку Василівка – Кам’янське. Здійснюють перегрупування. Але на фоні військових невдач та втрат живої сили, яких щодня зазнають російські війська на Запорізькому напрямку, загарбники ведуть проти нас дуже жорстоку війну, намагаючись знищити якомога більше людей та інфраструктури. 

Росіяни продовжують обстрілювати мирну інфраструктуру Запорізької області. Так, 18 травня, російські військові завдали удару по селищу Новояковлівка Комишуваської громади. Внаслідок атаки є пошкоджені та зруйновані будинки, серед яких - дитячий садочок. Одна людина загинула. 

Ворожими обстрілами пошкоджено старовинний менонітський маєток  - історичний будинок меноніта Йохана Янцена, побудований у 70-ті роки ХІХ століття. Це одна із найкрасивіших  будівель Оріхова, де у наш час працювала Оріхівська міська рада. Через російську атаку в маєтку пошкоджені вікна, розтрощені вхідні двері, стіни та старовинна ліпнина посічені уламками, а частина даху та другого поверху зовсім зруйновані.

Нагадаємо, що окупанти зруйнували 8 пам'яток історії та культури у Запорізькій області. Серед них: історико-архітектурний заповідник «Садиба Попова», меморіальна стела учасникам АТО в Енергодарі, залізничний вокзал «Запоріжжя-2», колишня синагога і церква святого Тихона Задонського в Гуляйполі, будинок культури в селі Мала Токмачка, санаторний комплекс на Хортиці, а з Мелітопольського краєзнавчого музею викрадені цінні колекції.

Військовослужбовці Сил оборони на Запорізькому напрямку продовжують виконувати завдання з відсічі та стримання російської збройної агресії, надають адекватну відповідь ворогу та знищують його живу силу та техніку.

Протягом минулої доби завдяки умілим діям та майстерності наших воїнів було знищено:

особового складу/ 9 осіб, 16 поранено;

літаків Су-25/ 1 од;

танків/ 1 од;

бойових броньованих машин/ 5 од;

БПЛА «Орлан-10»/ 3 од;

автомобільної техніки/ 3 од.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.