субота, 7 травня 2022 р.

Ситуація щодо російського вторгнення станом на 07.05.2022 року (08:00)

На Запорізькому напрямку ворог з надзвичайною жорстокістю  здійснює вогневий вплив з метою сковування дій наших військ та знищення українських артилерійських підрозділів, про це у щоденному звіті повідомляє ЗОВА.

Російська армія не дає спокою мирним містам - Оріхову та Гуляйполю.

У  місті Оріхів внаслідок обстрілу горіли 4-и складські  приміщення ТОВ «Оптімусагро Трейд», горів дах житлового будинку та господарча споруда - пожежники ліквідували ці пожежі. Також в селі Новоіванівка вилучено та знешкоджено 5 реактивних снарядів з кумулятивно-осколковими бойовими елементами. 

 6 травня близько 11:00 ворог активно застосував авіацію та артилерію по  Гуляйполю. Масованими артобстрілами російська армія знищувала мирну інфраструктуру Оріхова, наносила  ракетні та авіаудари.

Також росіяни завдали удар по Кам’янському. Село обстрілюють щоденно, втім і сьогоднішня атака не принесла успіху окупантам. За повідомленнями Сил оборони Запорізького краю щонайменше один російський  танк згорів вщент разом із солдатами в ньому. 

Війська рф обстріляли і селище Новотавричеське Комишуваської громади. Зруйновані майже 20 будинків. Травмованих серед місцевих, на щастя, немає. 

5 травня 2022 року, в районі села Вишневе Запорізької області було виявлено замасковані позиції сил російських військ у складі 6 БТРів та ствольної артилерії. Сили оборони Запорізького краю нанесли вогневе ураження і противник зазнав втрат.

Через високі втрати на фронті окупанти намагаються терміново поповнити резерви «живої сили». Тому кремль все частіше залучає до війни солдатів строкової служби. Наразі більшість співробітників так званих «правоохоронних органів ЛНР» відправлено в зону бойових дій на території Донецької, Запорізької, Херсонської областей. А поспіхом зібрані «новобранці» не мають практично жодного досвіду служби.

В Якимівці Мелітопольського району працівників в держустановах змушують підписувати анкети, нібито на згоду отримувати заробітну плату в російських рублях. Окупанти обіцяють видавати гроші готівкою. Якщо ж працівники відмовляються і наполягають на тому, аби їхню зарплату продовжували виплачувати  в гривнях, то росіяни погрожують забирати дві третини окладу. 

А за повідомленням мешканців Бердянська, російські військові в районі вулиці Морозова розмістили  багато своєї техніки. Через це росіяни посилили обшуки в цьому районі: ходять квартирами, обшукують все із собаками, перевіряють паспорти та прописку. 

Найкращий спосіб для військового окупаційної армії залишитися живим та неушкодженим – здатися в полон Силам оборони Запорізького краю та України. Слава Україні! Героям слава!



Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.