середа, 11 травня 2022 р.

Триває пошук альтернативного вирішення питання соціальних виплат

Питання освіти, соціальних виплат, функціонування комунальних підприємств обговорили на нараді керівників структурних підрозділів Запорізької обласної військової адміністрації.

Директорка Департаменту освіти та науки ЗОВА Людмила Бухаріна розповіла, про особливості та етапи вступної кампанії цього року, зокрема про строки реєстрації та прийому документів, етапи зарахування вступників за державним замовленням та на комерційній основі до закладів фахової передвищої та вищої освіти. Так, керівництво Запорізької області та Український центр оцінювання якості освіти вирішують питання щодо створення мережі пунктів тестування для проведення Національного мультипредметного тесту та можливості участі в ньому всіх потенційних вступників, в тому числі, з тимчасово окупованих територій для подальшого вступу абітурієнтів у вищі навчальні заклади.


Болючим залишається питання соціальних виплат на тимчасово окупованих територіях. Директорка Департаменту соціального захисту населення Запорізької обласної військової адміністрації Марина Нотанова розповіла про можливі шляхи вирішення цієї проблеми. 


- Фінансування йде саме через Ощадбанк. Але, враховуючи те, що на окупованих територіях цей банк не працює, Департаментом було ініційовано внесення змін до постанови Кабміну № 215 “Про особливості нарахування та виплати грошових допомог, пільг та житлових субсидій на період дії воєнного стану”, щоб розширити коло банківських установ. Щоб люди могли отримувати на територіях виплати в тих банках, які працюють, - підкреслила Марина Нотанова.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.