пʼятниця, 15 жовтня 2021 р.

На село поїдуть пересувні відділення Укрпошти. Як тепер отримуватимуть газети і пенсії селяни?

Про запуск нових пересувних відділень"Укрпошта" оголосила нещодавно. І вже пішов розголос про закриття багатьох сільських відділень. Як же буде здійснюватися поштовий зв'язок? Як надаватимуться послуги з доставки газет, пенсій тощо? Як взагалі працюватимуть нові пересувні відділення, які послуги отримають сільські жителі?

З цими питаннями редакція Народної газети "Наше місто Токмак" звернулася до Запорізької обласної дирекції Укрпошти і отримала офіційні роз`яснення:

"Пошта як працювала, так і буде працювати, і всі отримають пенсії, газети і посилки вчасно. Єдине, що зміниться, - це формат роботи відділення. Якщо раніше листоноша або сиділа у старому відділенні Укрпошти, або приїжджала на велосипеді розвезти пенсію і газети, то тепер пошту буде доставляти спеціальний автомобіль. «Пошта на колесах» буде працювати у селах, де населення менше 1,2 тис осіб. УЗапорізькій області  це 785 сіл. Їх будуть обслуговувати 75 пересувних відділень поштового зв’язку.

Як працюватиме «пошта на колесах»? 

Пересувне відділення працюватиме за графіком 2-3 рази на тиждень. Дізнатися графік можна в сільського голови (старости), або безпосередньо у листоноші. Як показує практика, перші кілька тижнів роботи пересувного відділення графік тестується і коригується залежно від того, скільки часу потрібно на обслуговування кожного села. 

Отож, в зазначений в графіку день до села приїжджатиме пересувне відділення, в якому крім водія будуть листоноша і начальник. Начальник ВПЗ буде приймати клієнтів в точці обслуговування (в приміщенні Укрпошти або у приміщенні, яке надасть місцева рада). Начальник прийматиме комунальні платежі, допомагатиме з передплатою, видаватиме грошові перекази та соціальні виплати, поповнюватиме мобільний рахунок тощо. В той же час водій-супроводжувач та листоноша у авто пересувного відділення доставлятимуть пенсії, періодику, посилки, продаватимуть товари, прийматимуть платежі біля домівок користувачів. 

Якими послугами можна буде скористатися в пересувному відділенні? 

В пересувному відділенні можна буде скористатися усіма звичними послугами, які раніше надавалися у стаціонарному відділенні: сплатити «комуналку», оформити передплату чи придбати періодику і товари першої необхідності, отримати чи оформити відправлення. Можна буде також скористатися і розширеними можливостями пошти нового формату – замовити малогабаритну побутову техніку та ліки. Також всі машини будуть обладнані терміналом, що дозволить Укрпошті надавати фінансові послуги навіть мешканцям найвіддаленіших сіл, а саме: зняти готівку чи поповнити картку. 

Отож, якщо ви хвилювалися, що поштове відділення припинить роботу, - не варто переживати. Укрпошта як працювала, так і працюватиме. Тільки тепер листоноші матимуть більш комфортні умови роботи, а селяни зможуть отримати ширший перелік послуг".


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.