понеділок, 18 жовтня 2021 р.

Фермер постраждав від шахраїв, які "торгували" міндобривами

Незважаючи на постійне інформування населення  про «старі» і «нові» шахрайські схеми, громадяни продовжують власноруч віддавати аферистам свої заощадження.

Так, 12 жовтня о 17:58 до відділення поліції № 2 (смт.Більмак) Пологівського районного відділу поліції ГУНП в Запорізькій області звернувся 55-річний мешканець одного з сіл Більмацької об’єднаної територіальної громади Пологівського району із заявою з проханням притягнути до відповідальності невідому особу, яка шахрайським шляхом заволоділа його грошовими коштами. Про це повідомляє прес-служба Пологівського РВП.

У ході проведення перевірки правоохоронці встановили, що 30 вересня 2021 року заявник зв’язався з представником торгуючої організації з метою купівлі мінеральних добрив для свого фермерського господарства. В результаті переговорів сторони уклали усну домовленість на придбання продукції на суму близько 100 тисяч гривень. Цього ж дня, за вказівкою керівника, бухгалтер фермерського господарства перевела грошові кошти на банківський рахунок зазначений невідомою особою. Поставка товару повинна була відбутися протягом двох тижнів після оплати, але мінеральні добрива господарство так і не отримало. Заявник намагався зв’язатися з «постачальником» та телефон був вимкнений.

За даним фактом дізнавачем відділення поліції № 2 (смт.Більмак) Пологівського районного відділу поліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство). Ведеться досудове розслідування.

Пологівський районний відділ поліції ГУНП в Запорізькій області вкотре звертається до громадян з проханням бути обачними, не довіряти незнайомим та малознайомим особам, не надавати свої персональні данні та данні банківських карток, не розголошувати коди, які надходять Вам із банку - будь-які банківські операції варто проводити особисто в фінансовій установі, не перераховуйте грошові кошти на рахунки шахраїв!

Якщо ж Ви або ваші родичі, друзі, знайомі все таки стали жертвами шахрайської схеми – негайно повідомляйте на службу «102» або звертайтесь до найближчого відділення поліції!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.