середа, 6 жовтня 2021 р.

БІЛЬМАК ПЕРЕЙМЕНОВАНО: КАМ'ЯНКА ЗНОВУ СТАЛА КАМ'ЯНКОЮ!

Сьогодні, 6 жовтня, для селища Більмак Пологівського району (колишній райцентр Куйбишеве) відбулася історична подія - Верховна Рада прийняла проєкт постанови про перейменування селища на Кам'янку! Про це з зали парламенту нам повідомив народний депутат України Павло Мельник.

У 2016 році, у процесі декомунізації, про перейменування Куйбишевого були серйозні дискусії. Проти назви Більмак протестувала величезна кількість місцевого населення, флагманом протестного руху була районна газета "Рідний край" на чолі з Костянтином Причиненком.

Тривалий час питання про перейменування порушувалось у ЗМІ, надходили чисельні колективні звернення до органів влади, Інституту національної пам’яті, до Верховної Ради України.

Назва Кам'янка має безпосереднє відношення до селища. Воно розташоване у верхів'ї річки Кам'янка, і є найдавнішою назвою цього селища, ще з часу заснування. І, до речі, п'ять років тому у Києві відкинули назву Кам'янка через те, що у області вже є Кам'янка-Дніпровська.

Під час розгляду питання у Верховній Раді України Павло Мельник закликав колег підтримати цю постанову, зазначивши, що під час громадських слухань майже 90 відсотків жителів виступили за це перейменування. 

У результаті, цю ініціативу підтримав профільний комітет Верховної Ради, а сьогодні - і 231 депутат у сесійній залі. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.