вівторок, 5 жовтня 2021 р.

ЗАПОРІЗЬКА ОБЛАСТЬ МОЖЕ ПЕРЕЙТИ ДО "ПОМАРАНЧЕВОЇ" ЗОНИ

За словами директора Департаменту охорони здоров'я Запорізької ОДА Олексія Кулинича, в області спостерігається зростання захворюваності на COVID-19. Рівень госпіталізації становить понад 50%. Завантаженість ковідних ліжок близько 62%. У реанімації перебуває 112 пацієнтів. Найгірша ситуація у лікарнях Дніпрорудного, Мелітополя, Оріхова, Поліг та Запоріжжя. На 90% заповнені обласна інфекційна лікарня та друга міська лікарня Запоріжжя, на 88% заповнена дев'ята лікарня.

Нова хвиля COVID-19 сильно відрізняється від попередніх. Перебіг хвороби стрімкий. Від інфікування до госпіталізації проходить 4-6 днів. І більшість пацієнтів потребують постійної кисневої терапії. Також збільшилася кількість  важких випадків. Тому варто розширювати ліжковий фонд та використовувати кисневі концентратори на первинній ланці, - наголосив очільник Департаменту охорони здоров'я ОДА, розповідаючи про рівень госпіталізації пацієнтів з COVID-19. 

Олексій Кулинич зазначив, що до переліку ковідних лікарень додали перинатальний центр та шосту міську лікарню Запоріжжя. Також планується додатково розгорнути потужності лікарень в Енергодарі, Токмаці та Якимівці. Повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.