субота, 2 жовтня 2021 р.

Сторінки з життя школи у Покровському

В центрі села Покровське, серед дерев та квітів височіє гарна будівля «Красуня-школа» – Покровський ЗЗСО.

Майже 150 років тому почалася історія навчального закладу. Йшли роки. Село розбудовувалося, покращувався добробут сільських жителів. 

На зміну «старій» школі, було збудовано нову двоповерхову будівлю, яка у 1978 році  розкрила двері для 180 учнів і 20 педагогів. 


Колектив у ті роки  очолювала Р.І. Шелягова, яка доклала немало особистих зусиль і титанічної праці для створення належних умов для навчання і виховання підростаючого покоління. 

Нелегко доводилося, адже треба було впорядковувати територію, класні кімнати, створювати позитивний мікроклімат. Молоді вчителі, які вливалися в колектив, із великим задоволенням і натхненням працювали, переймали досвід своїх старших колег.

З 1987 року колектив Жовтневої ЗОШ почав працювати під керівництвом Л.Я. Орел. Вчителі працювали творчо, з натхненням. Школа була гарною і естетично оформленою. В класах затишно і тепло. З ніжністю і добротою приймали вчителі  кожного дня своїх вихованців у стінах школи, допомагали оволодівати знаннями, обрати свій шлях у майбутнє.

За період  свого існування, школа випустила не одне покоління випускників. Багато з них працюють в різних куточках нашої країни, займаються улюбленою справою. Усі вони вдячні тим, хто навчив їх жити, дав знання і путівку в життя. 

 У 2016 році прийшла працювати в свою рідну школу її випускниця – О.В. Антипенко (Лісняк), яка і очолила педагогічний колектив Покровської ЗОШ. Молода, енергійна, сповнена творчого натхнення вона влилася в колектив. З перших днів свого керівництва Оксана Володимирівна організувала відкриття дошкільного навчального закладу. Так у 2017 році було відкрито дошкільну групу, і Покровську ЗОШ було реорганізовано у Покровський НВК. Вона приклала багато особистих зусиль, зверталась до спонсорів, місцевої влади, що сприяло успішному розвитку навчального закладу. Колектив залюбки підтримував свого керівника і допомагав їй у всьому. За короткий період навчальний заклад дуже змінився. Діти навчаються в затишному, по-сучасному естетично оформленому приміщенні, де працюють досвідчені вчителі. Колектив не зупиняється на досягнутому, а планує і далі підвищувати свій фаховий рівень, імідж закладу, і саме головне – це любити дітей і давати їм гідну освіту.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.