четвер, 29 квітня 2021 р.

З 1 травня в Україні запрацюють нові правила на ринку газу. Ціна на електроенергію для населення залишиться без змін — 1 грн 68 коп

1 травня 2021 року компанії запускають річний газовий продукт, відповідно до якого ціна на газ протягом року залишатиметься незмінною. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час вступного слова на засіданні уряду 28 квітня.

«Для більшості українців така ціна складе трохи менше 8 гривень за куб. Восени та взимку це убезпечить споживачів від різких стрибків цін, адже встановлені ціни підвищувати заборонено, — наголосив Денис Шмигаль. — Водночас уряд очікує, що газопостачальники можуть знизити ціни на свої річні продукти влітку, коли ціна на газ на ринку традиційно піде на спад».

26 квітня 2021 року газопостачальні компанії оприлюднили ціни для побутових споживачів в межах річних контрактів, які будуть чинними до 30 квітня 2022 року. Вартість газу у різних постачальників - від 7,88 гривні до 13,5 за кубометр. Наприклад, у ТОВ «Запоріжгаззбут»  - 7,99 гривні, у ТОВ «ГК «Нафтогаз України» - 7,96 гривні за куб.

Також прем’єр відзначив, що ціна на електроенергію для населення залишиться без змін — 1,68 гривні за кВт/год.  

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.