вівторок, 6 квітня 2021 р.

Холодно: Опалювальний сезон у Токмаці завершився

Містяни наразі активно обговорюють питання про закінчення опалювального сезону у Токмаці.

Так, токмачанин Сергій Капінус у facebook написав, дослівно:

"Шановний Андрію Петровичу Мамчак, директор тепломережі м. Токмак, а яким прийнятим рішенням Ви відключили місто від тепла, в країні йде боротьба з ковідом, а вам, як керівнику, наплювати, в першу чергу, на дітей, в школах, садочках, температура в приміщеннях 10 градусів, таке відчуття що ви готуєтеся в місті вводити "червону" зону. Досить грати на здоров'ї людей."

Дійсно, у приміщеннях соціальної сфери міста (лікарня, бюджетні установи, школи, дитячі садочки тощо) досить холодно.

В шостій школі (мікрорайон "Ковальський"), наприклад, у класах наразі від 15 до 18 градусів тепла, що, м'яко кажучи, не комфортно, бо розрахункова температура повітря у приміщеннях загальноосвітніх навчальних закладів повинна бути: Класи та кабінети 17-20, Майстерні по обробці металу і дерева 16-18, Спортивний зал  15-17, Роздягальні при спортивному залі 19-23, Актовий зал 17-20, Бібліотека16-18, Медичний кабінет 21-23, Спальні приміщення18-20, Умивальні 20-23, Вестибюлі, гардероби 16-19, Туалети 17-21, Душові - не нижче 25 градусів. 

В першій школі 13 градусів, уроки скоротили, повідомляють дописувачі у facebook...

У п'ятій школі діти сидять на уроках у верхньому одязі і велика частина батьків залишили своїх дітей вдома...

Заклад дошкільної освіти № 8 "Метелик", що по вул. Центральній, 28 – 16 градусів…

Сьогодні зранку у квартирах на "Ковальському" 13-14 градусів, мешканці включають електрообігрівачі...

Відомо, що Рішення про закінчення опалювального сезону у місті прийняв виконавчий комітет Токмацької міської ради, але на сьогодні воно ще не опубліковано на офіційному сайті міськради. Там взагалі останнє рішення цього органу датоване понад річною давниною - 23 березня 2020 року.

Не знайшли ми сьогодні відповідної інформації і на офіційному сайті комунального підприємства "Токмак Біоенергія" Токмацької міської ради.

Довідково: Рішення про відключення тепла приймається, коли середньодобова температура піднімається вище +8 градусів за Цельсієм протягом трьох днів. Чим керувався виконком при ухваленні свого Рішення - нам не відомо.

Прогноз погоди на цей тиждень

А що ви думаєте з цього приводу, шановні читачі?

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.