вівторок, 26 квітня 2022 р.

Черговий фейк вигадує російська пропаганда в окупованому Токмаці

У тимчасово окупованому місті Токмак Запорізької області на меморіалі «Книга пам’яті» запалили вічний вогонь, а у соцмережах розповсюджено відео з коментарем начальника відділу молоді та спорту Валерія Шаповала, який розповідає, що понад 10 років на цьому місці не горів «вічний вогонь»!?? Але ж токмачани пам’ятають всі попередні роки: як щороку до 9 травня та 20 вересня (Дня визволення міста від німецької окупації у 1943 році) палав цей пам’ятний вогонь, а біля Меморіалу організовувалися масові урочисті заходи. 

Участь у відеопостановці запалення вогню взяла російська пропагандистка Чичеріна у супроводі начальниці відділу культури Токмака Олени Корж, представника ветеранської організації та якогось орка. Це тим більш огидно, що згадані начальниця відділу культури та начальник відділу молоді та спорту, якраз щороку й виступали організаторами заходів біля вічного вогню. 

Насправді, практично у кожному селі на Запоріжжі є впорядковані пам’ятники воїнам, загиблим  у роки тієї страшної війни. А у Токмаці оновлений у 1998 році меморіал ще двічі реконструювався, буквально 2,5 роки тому знімали та перефарбовували танк Т-34-85, змінювали листи Книги пам’яті, додавши на них нові віднайдені імена. Токмацька міська рада і міський голова Ігор Котелевський всі ці роки з особливою шаною ставилися до пам’яті про воїнів-визволителів, до ветеранів, Токмак щороку достойно зустрічав 9 травня. 

Зрозуміло, що Чичеріна відробляє свій «патріотизм», розпалюючи ненависть до українців, зриваючи наші прапори, як це було в Енергодарі. Чиркнула вогнем і поїхала собі, бо це не її земля, а наша. Але важко зрозуміти наших земляків, які, прикриваючись святою пам’яттю про загиблих воїнів-визволителів, вкинувши брехливі слова про 10 років без вічного вогню, взявши участь у пропагандистських роликах,  допомагають, щоб російським глядачам «показували», що в Україні не шанують пам’ять загиблих. По цих роликах складається враження, що ледь не російські окупанти впорядкували у Токмаці меморіал «Книга памяті».

Пропонуємо архівні фото біля меморіалу з 2015, 2016, 2019 і 2020 року. 

Віталій Голод.






Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.