середа, 13 квітня 2022 р.

Варварство рф у Чернігові: спогади мешканців про бомбардування

Під час облоги Чернігова російські окупанти нещадно обстрілювали артилерією, авіацією і ракетами цивільну інфраструктуру. Особливо постраждали околиці міста, але авіаудари були нанесені й у самому центрі міста – по житловому кварталу на вулиці Чорновола. Тут авіабомбами було зруйновано та пошкоджено житлові будинки, обласний кардіологічний диспансер, аптеку. 

Про це розповів Вечірній Київ.

Олександра Лісневська, жителька будинку на вул. Чорновола згадує:

«До цього ми цілий тиждень ховалися у бомбосховищі, а тут раптом таке затишшя і погода була гарна, сонячна. Як зараз пам`ятаю, це було 3 березня пообіді. Пролунали страшенні вибухи. 

Я живу у першому під`їзді, а бомба влучила всередину нашого будинку. Бачите, як все рознесло. Навколо пошкоджені інші  багатоповерхівки і кардіологіний диспансер».

Ці фотографії є доказом варварства російських агресорів.

За словами міського голови Чернігова Владислава Атрошенка, бомбардування відбулося близько 13-ї години дня у сонячну безхмарну погоду. Літак йшов на висоті 300-400 метрів (максимум 500), а значить пілот добре бачив, куди він скидає бомби. Внаслідок того бомбардування загинуло 49 жителів, є зниклі безвісти.

Розповідають таке. Перед вибухом один чоловік зайшов за дружиною до кардіодиспансера, зателефонував їй і сказав, що чекає на вулиці. Якраз тоді й сталися вибухи. Дружина, затримавшись на хвильку, залишилася живою, а чоловіка на вулиці просто не було. 

Владислав Атрошенко звернув увагу журналістів на обгорілі автомобілі. За 15 хвилин після вибуху він був на місці, і згадує, що ці автомобілі не горіли. Від високої температури та вибухової хвилі вони такими стали одразу! Можна уявити, що могло статися з людиною. Ні живого, ні мертвого його ніхто вже не бачив.

Всього від російських обстрілів у Чернігові загинуло понад 200 цивільних жителів, близько сорока досі вважаються зниклими безвісти.

Автор - Віталій Голод.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.