пʼятниця, 22 квітня 2022 р.

Сили оборони Запорізького краю збили два гвинтокрили російських загарбників

 21 квітня у Запорізькій області Сили оборони Запорізького краю збили два російських гвинтокрили: Мі-8 (у Пологівському районі) та К-52 “Алігатор” (у Василівському районі). Про це заявив речник ЗОВА Іван АРЄФ'ЄВ.

Мі-8 - радянський багатоцільовий вертоліт, один із наймасовіших гвинтокрилів в історії авіації. Має два двигуни. Широко використовується при виконання військових завдань: наприклад, для десантування особового складу збройних сил. Екіпаж Мі-8 зазвичай складає 3 людини, апарат може перевозити близько 20 десантників.

К-52 "Алігатор” - російський бойовий вертоліт, що здатен вражати броньовану і неброньовану техніку, живу силу і повітряні цілі на полі бою, а також здійснювати авіарозвідку місцевості. Екіпаж гвинтокрила складають 2 пілоти. К-52 обладнаний радарною системою "Арбалет". Машина може мати на озброєнні рухому гарматну установку з гарматою 2А42 калібру 30 мм і боєкомплектом 460 снарядів, протитанкові керовані ракети з лазерною променевою системою наведення, блоки калібру 80 мм, авіабомби, а також інше озброєння), додатково може приймати на борт керовані ракети класу "повітря-повітря", а також некеровані ракети "повітря-земля".



Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.