пʼятниця, 1 квітня 2022 р.

У Мелітополі всі директори шкіл написали заяви на звільнення, - інформує мер.

У тимчасово захопленому російськими військами Мелітополі всі директори шкіл написали заяви на звільнення. Про це під час прямого ефіру у Facebook повідомив міський голова Іван Федоров.

З квітня російські загарбники планували відновити навчальний процес у школах Мелітополя за російською програмою.

"Сьогодні було прийнято складне, але абсолютно правильне рішення: усі без винятку директори шкіл написали заяви на звільнення на знак протесту і небажання працювати з окупантами", - сказав Федоров.

При цьому він звернувся до Галини Данильченко, яку загарбники призначили "в.о. міського голови", і закликав її не робити з дітей "живий щит" чи заручників.

Як відомо, з квітня російські загарбники планували відновити навчальний процес у школах Мелітополя за російською програмою та російською мовою. Окрім цього, окупаційна влада обіцяла виплачувати премії вчителям у рублях.

Декілька днів тому загарбники викрали начальницю відділу освіти Мелітопольської міської ради Ірину Щербак, яка відмовилася від співпраці з ними.

У мережі пишуть, що її утримували в гаражі та колонії. Також повідомляється, що після сьогоднішньої зустрічі з Данильченко додому до вчителів почали приходити окупанти та вивозити людей у невідомому напрямку. Зазначається, що тих, хто не хоче співпрацювати, вивозять за 30 км від міста і змушують повертатися пішки.

Тим часом педагоги Мелітополя закликали батьків не пускати дітей до школи та дитсадка, навіть якщо навчальний процес відновиться.

Віталій Голод.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.