вівторок, 26 квітня 2022 р.

ІНФОРМАЦІЙНО-БОЙОВЕ ЗВЕДЕННЯ ЩОДО СТРИМАННЯ РОСІЙСЬКОГО ВТРОГНЕННЯ НА ЗАПОРІЗЬКОМУ НАПРЯМКУ (з 23.00 24.04. по 23.00 25.04.2022)

Станом на 23.00 25 квітня обстановка на південно-східному напрямку без суттєвих змін. Окупанти не полишають спроб проводити наступальні дії в східних районах області. Противник намагається вести активні дії в районі м. Гуляйполе та населених пунктах району для подальшого просування у напрямку населеного пункту Времівка. Українські захисники ведуть активну маневрену оборону. Про це повідомляють Сили оборини Запорізького краю.

На зайнятих рубежах тимчасово окупованих територій області противник продовжує укріплюватися збільшує зосередження своїх підрозділів у визначених районах.
Загарбники вели обстріли по населених пунктах із застосуванням літака Су-24, танку, реактивної системи залпового вогню «Град», ствольної артилерії, 120 мм мінометів та крупнокаліберних кулеметів за наступними напрямками:
Новоданилівка, Кам’янське, Павлівка, Оріхів, Новоандріївка, Гуляйполе, Чарівне, Гуляйпільське, Времівка, Новосілка, Полтавка, Вільне поле, Залізничне, Упенівка, Білогір’я.
Завдаючи ракетних та артилерійських ударів ворог знищує цивільну інфраструктуру, шляхи сполучень, електростанції та житлові будинки, постійно ставить під загрозу життя цивільних громадян.
Військовослужбовці Сил оборони продовжують виконують завдання з відсічі та стримування російської агресії, надають адекватну відповідь ворогу та знищують його живу силу та техніку.
Протягом минулої доби завдяки умілим діям та майстерності наших воїнів було знищено:
▫️ особового складу/ 40 осіб, 61 поранено, 1 особу взято в полон;
▫️ літак Су-34/ 1 од;
▫️ танків/ 2 од;
▫️ бойових броньованих машин/ 11 од, з них 1 од. броньована машина «Тигр»;
▫️ автомобільної техніки/ 4 од.
Разом з цим, знищено ворожий склад боєприпасів.
У противника захоплено:
▫️ танків/ 1 од;
▫️ бойових броньованих машин/ 1 од.
Підрозділи Запорізької окремої бригади територіальної оборони продовжують виконувати поставлені завдання, ведуть оборонні дії завдаючи втрат противнику по всій довжині лінії фронту в зоні відповідальності.
Підрозділи Національної поліції продовжують виконувати завдання із забезпечення громадського порядку, здійснюють патрулювання та супроводження колон.
Підрозділи ДСНС проводять ліквідацію наслідків в місцях де були проведені артилерійські обстріли, очищують місцевість від мін та вибухових предметів.
Рятувальниками було передано благодійну допомогу місцевим мешканцям у Василівці. Продукти харчування та засоби гігієни, у яких зараз спостерігається гостра нестача, стануть невеликою, але необхідною допомогою у вирішенні побутових потреб.
Шановні мешканці Запорізької області та м. Запоріжжя!
Українські військовослужбовці продовжують мужньо та майстерно стримувати навалу агресора, завдаючи йому втрат в живій силі та техніці щодня. Ворог розуміючи що на суші успіху в нього немає, переходить до терористичних дій, з метою посіяння страху, роз’єднати та знищити наш бойовий дух.
Ми українці, ми на своїй землі, землі наших славних предків та землі наших дітей!
Зберігаємо спокій! Готуємо місто Запоріжжя та область до оборони та знищення окупантів.
Просимо Вас бути свідомими того, що фото-відео оборонних споруд, військових об'єктів, інформація про переміщення техніки заборонені для поширення.
Не допомагайте ворожим та диверсійних силам орієнтуватися на наших рідних просторах.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.