субота, 16 квітня 2022 р.

Ситуація щодо російського вторгнення станом на 16.04.2022 року

Воєнна ситуація  в Запорізькій області залишається незмінною: підрозділи Сил оборони України утримують визначені оборонні рубежі та завдають ворогу втрат. У той самий час противник продовжує знищувати промислову та цивільну інфраструктуру на території Запорізького краю та вбивати мирне населення, - повідомляє пресслужба ЗОВА.

У Василівці внаслідок обстрілів окупаційними військами рф пошкоджено очисні споруди. Всі підступи до об’єкту заміновано, тому наразі неможливо оцінити повний обсяг збитків. Обстріли російські окупаційні війська ймовірно вели з смт. Михайлівка та с. Орлянське. Швидше за все, руйнування тимчасово окупованої  Василівки росіяни вели для того, щоб  дискредитувати ЗС України, мовляв, українці стріляють по своїх. Не вірте подібним провокаціям: наші воїни ніколи не поставлять під загрозу життя мирного населення.

За повідомленням міського голови Гуляйполя, відновлять електроенергію тільки після деокупації Дорожнянки та Поліг - лише тоді, як Дорожнянка та Пологи будуть звільнені від окупантів і працівники РЕМу зможуть розпочати ремонтні роботи з відновлення електроенергії. Наразі з цих тимчасово окупованих  територій ворог завдає ракетних та артилерійських ударів, цинічно знищуючі цивільну інфраструктуру.

Окрім того, в  містах Пологи, Токмак, Гуляйполе, Кам’янка-Дніпровська та смт. Веселе відсутній мобільний зв’язок операторів «Водафон» та «Київстар».

За інформацією мешканців Мелітополя, їм розіслано нові платіжки, у яких знижені тарифи на опалення та водопостачання. І в них вказано, що оплату необхідно проводити лише у касах підприємства. Крім цього, в місті на патрулювання розпочала виходити “козача дружина”, створена з колаборантів. 

В Енергодарі окупанти провели зустріч із підприємцями міста. Розглядали питання ліцензування, ціноутворення, відрахувань в Пенсійний фонд, конвертації коштів, оподаткування відносин з орендодавцями, перетину кордону в Крим підприємцями та видачі перепусток до територій Л/ДНР. Також у соцмережах окупанти почали повідомляти, що в Енергодарі  відновлено роботу Сбербанку, і відтепер  містяни можуть йти туди знімати готівку в гривнях, а також обмінювати їх на рублі чи іншу валюту.  

Запорізькою обласною прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України) щодо обстрілу села Магдалинівка. За даними слідства, з 3 квітня 2022 року мирні жителі села Магдалинівка Комишуваської ОТГ перебувають під постійним обстрілом окупаційних військових підрозділів збройних сил рф. Внаслідок застосування окупантами реактивних систем залпового вогню та інших засобів артилерійського ураження пошкоджено житлові будинки та автотранспорт місцевих мешканців. 

Щодо Запоріжжя, то керівництво ЗОВА продовжує допомагати людям, які приїжджають до міста з окупованих територій та місць, де ведуться активні бойові дії. 

Також Запорізька область 15 квітня отримала довгоочікуваний вантаж лісоматеріалів з Івано-Франківської області. Прикарпатську деревину використають для військових та цивільних потреб у Запорізькій області.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.