субота, 30 квітня 2022 р.

Ситуація щодо російського вторгнення станом на 30.04.2022 року

На Запорізькому напрямку не припиняються артилерійські обстріли підрозділів наших військ. Військовослужбовці російської армії намагаються наступати, але українські воїни їх стримують, - повідомляє ЗОВА.
У місті Оріхів внаслідок ворожого обстрілу сталося займання пшениці в одного з корпусів сільгоспкомпанії.  

Групою розмінування ДСНС за селом Таврійське Пологівського району у полі  було знищено безпечні залишки двох реактивних снарядів «Ураган» та одного артилерійського снаряду 152 мм, восьми артилерійських  снарядів 122 мм, одного артилерійському снаряду 125 мм та 12  одиниць інших снарядів сучасного виробництва. Крім того, в селі Веселянка групою розмінування було вилучено та знищено на місці дві  одиниці реактивний снаряд «Ураган». 

Поблизу Кам’янського Василівського району підрозділи ДСНС за допомогою техніки підвищеної прохідності забезпечили проїзд 4 автомобілів на тверду ділянку дороги, після чого вони продовжили рух. 

За порушення правил комендантської години минулої доби затримано та доставлено до підрозділів поліції 18 чоловіків та 9 жінок, до регіональних територіальних центрів комплектації та соціальної підтримки передано 11 осіб, яким вручено повістки. Окрім того, серед затриманих і перевірених осіб, одна людина викликала оперативний інтерес правоохоронців своїми висловлювання на підтримки «руського миру». 

Міська влада Запоріжжя вирішила демонтувати радянську військову техніку у парку Перемоги. А все через дурнуваті заяви російського генерала, який заявив, що у парку розміщені вогневі позиції ЗСУ.

Українська розвідка повідомляє про те, що через небажання брати участь у наступі виник конфлікт між командирами та особовим складом підрозділів російської армії в окупованій Федорівці на Запоріжжі. До того ж росіяни скаржаться місцевим, що їхнє командування обманом змусило їх підписати контракти на участь у війні в Україні, а також переконало, що їх тут будуть зустрічати як визволителів. Зрештою, побачивши реальну картину, багато росіян відмовилось вести подальшу службу, що спричинило конфлікт. Частину військовослужбовців після проведених допитів представники ФСБ увезли в невідомому напрямку. 

Прокуратура відкрила кілька кримінальних проваджень за фактом російських обстрілів цивільної інфраструктури. 27 квітня росіяни гатили по  житлових будинках у Пологівському районі. Внаслідок мінометного вогню отримала поранення 59-річна жителька Оріхова, поблизу якої розірвався снаряд. Вона отримала травми голови. Сьогодні жінку нарешті вдалося доставити до медичного закладу.

28 квітня російські військовослужбовці здійснили обстріли Комишуваської та Гуляйпільської територіальних громад.  Від обстрілів пошкоджено житлові будинки місцевих мешканців та цивільна інфраструктура. Внаслідок атаки пошкоджено спальний корпус  інтернату Комишуваської громади. Постраждалих немає. Проте у Гуляйпільській ТГ літня жінка загинула від отриманих осколкових поранень.

Російські окупанти викрали двох волонтерів із Великобританії. За даними слідства, 25 квітня військовослужбовці росії викрали двох волонтерів, які були залучені до організації та забезпеченні евакуаційних коридорів на території Запорізької області. Наразі їхнє місцеперебування невідомо. 

У Бердянську окупанти призначили «нового» керівника відділу культури. Черговим колаборантом став  Анатолій Зімін, який працював на одному з місцевих підприємств. У 2013 році Зімін балотувався депутатом у міськраду від комуністичної партії, але не отримав підтримки серед місцевих. 

У Мелітополі з 1 травня окупанти хочуть ввести в готівковий обіг рублі. Для реалізації свого плану  вчора вони збирали колишніх співробітників банківської системи, які стали колаборантами. Окупанти планують відправити їх у Ростов-на-Дону на навчання, а потім  на базі українського "Ощадбанку" запустити роботу "Сбербанку Росії".



Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.