середу, 18 березня 2020 р.

Сесія міськради виділила понад мільйон на боротьбу з коронавірусом

В умовах карантину 18 березня пройшло засідання 115-ї позачергової сесії Токмацької міської ради, на яке прибуло 25 депутатів з 34 обраних.

Перед сесією депутатам роздали медичні маски, хоча вдягнули їх під час засідання лише п’ятеро. Обговорювали ж дуже актуальне питання: виділення коштів на придбання обладнання для боротьби з коронавірусом.

На прохання депутатів директор БЛІЛ (багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування) Віталій Пасєвін (також депутат міськради) проінформував про заходи, що здійснюються для запобігання та боротьби з небезпечним вірусом (якого, дякувати Богові, у Токмаці наразі немає).

Він детально розповів про переоснащення частини  інфекційного відділення – 22 бокси і напівбокси, про закупівлю пульсоксиметрів, кисневих концентраторів, про наявність 11 апаратів штучної вентиляції легень у лікарні, 4-5 з яких можливо перенести до інфекційного відділення, наголосив на необхідності придбання сучасного апарату ШВЛ (штучна вентиляція легенів), на що необхідно понад 800 тисяч гривень.

Після обговорення депутати одностайно підтримали пропозицію збільшити асигнування на заходи по боротьбі з коронавірусною хворобою на суму 1 мільйон  81 тисячу гривень.

Ці гроші  «знайшли»  за рахунок залишку медичної субвенції (118 тисяч гривень), перевиконання бюджету розвитку (278 тисяч), зменшення асигнувань по програмах: підтримки ОСББ та розвитку ЖКГ щодо капремонту ліфтів (410 тисяч); підтримки КП «Токмацька БЛІЛ» (150 тисяч); поліпшення стану будівель соцсфери – капітального ремонту стадіону Авангард (125 тисяч).

До речі, голосували з зауваженням, що після завершення карантинів, гроші на названі програми повернуть назад.



Автор: Віталій ГОЛОД.

Відео: Віктор ХАЛАМІВСЬКИЙ.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.