суботу, 28 березня 2020 р.

Токмак: Щойно бійці служби порятунку упередили пожежу у п’ятиповерхівці на Шевченка

Приблизно о шостій годині вечора 28 березня мешканці будинку № 31 по вул. Шевченка у Токмаці відчули задимлення у одній з квартир.

Спочатку керівник тутешнього ОСББ Володимир Куцериб пробував достукатися, але господиня, яка була вдома, не відчиняла. Тож він зателефонував у службу порятунку, чим і запобіг біді.

Бійці пожежного караулу не підвели, прибули буквально за лічені хвилини. Почали тягнути пожежний рукав та одночасно гупати у двері. Нарешті господиня відкрила, а з квартири у під’їзд вирвався густий чад. Виявилося, що вона готувала їжу, залишила її на плиті, а сама задрімала у дальній кімнаті…

Якби сусіди вчасно не забили тривогу була б біда у господині квартири, а може й всьому будинку.

Тож жителі будинку, які вибігли у цей час на вулицю, дякували голові ОСББ за пильність, а рятувальникам за миттєве реагування.

Віталій Голод.
Довідково

На жаль, багато пожеж, особливо з трагічними наслідками, виникають уночі, тому перед тим, як лягти спати, необхідно:

- вимкнути всі електропобутові прилади (крім холодильників) та обігрівачі;

- впевнитися, що безпосередньо біля ліжка, впритул до ковдри, не стоять електричні прилади та не прокладено електропроводку;

- зачинити двері в кімнату.

Майже кожній пожежі можна запобігти!

Для цього слід обов'язково обговорити в сім`ї не тільки заходи щодо запобігання пожежі, а й порядок дій у разі її виникнення: спосіб виклику пожежної допомоги, гасіння пожежі в початковій стадії, безпечні маршрути виходу з приміщення тощо.

При пожежі телефонуйте до Служби Порятунку - 101.


Всі новини з цього сайту концентруються в одному місці – фейсбук групі «Наше місто Токмак», вступай до групи і дізнавайся про оновлення перший.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.