четвер, 20 лютого 2020 р.

20.02.2020: Нові депутати в райраді, не вистачило голосів для затвердження черги денної, заява до поліції

20 лютого у великій залі будівлі виконкому Токмацької міськради (вул. Центральна, 45) зібралися районні депутати на шістдесят першу сесію Токмацької районної ради сьомого скликання.

У залі 14 депутатів з 26 обраних. Кворум був.

Перед початком роботи сесії депутати заслухали інформацію секретаря Токмацької районної виборчої комісії Запорізької області Л.П.Шкурупської, яка ознайомила присутніх з текстом Постанови № 48 Токмацької районної виборчої комісії від 13 лютого 2020 року «Про припинення повноважень та визнання обраними нових депутатів Токмацької районної ради». (Відео з 00:30).

В тексті Постанови йдеться про те, що раніше надані до Токмацької районної виборчої комісії документи являються підтвердженням того, що повноваження Катречка Сергія Дмитровича та Долі Петра Петровича, як депутатів Токмацької районної ради, припиняються.

Визнаються обраними депутатами Токмацької районної ради на чергових виборах депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2015 року у багатомандатному виборчому окрузі від Токмацької районної організації політичної партії Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» Гроздєв Ілля Дем'янович і Кіпка Юрій Іванович.

Голова Токмацької районної ради Василь Мафтуляк відразу і вручив посвідчення вже депутату Іллі Гроздєву (на фото - праворуч). Юрій Кіпка на сесії був відсутній.

Далі депутати заслухали керівницю Токмацької місцевої прокуратури Наталію Бондаренко та отримали відповіді на свої запитання з приводу дотримання законності на території Токмацького району. (Відео з 12:00).

Потім депутатка Людмила Будовська з голосу внесла пропозицію про включення до черги денної питання щоб визнати недійсним Рішення районної ради від 28.12.2019 року №1  "Про дострокове припинення повноважень та звільнення з посади заступниці голови Токмацької районної ради Валерії Матвієнко". (Відео з 49:30)Пропозиція "не пройшла".

Під час ухвалення черги денної  "в цілому" депутати не змогли прийняти рішення, бо не набрали необхідної кількості голосів - депутат Олег Матвієнко не дав свого голосу.

Таким чином райсесія не відбулася і про її продовження буде повідомлено додатково.

Наприкінці роботи журналістка Людмила Арман подала заяву працівникам поліції на депутата Олега Матвієнка, а я на депутата Гурама Джіоєва, який допустив тиск на мене, не став, бо вважаю це приниженням своєї гідності, навпаки, я побажав йому щастя... (Відео з 53:18).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.