вівторок, 6 липня 2021 р.

Районна нарада з питань охорони здоров’я

Нарада з проблемних питань охорони здоров’я на території Пологівського району відбулася 5 липня у Пологівській райдержадміністрації. Участь у ній взяли керівники району та громад, керівники лікарень та ЦПМСД району.

Голова РДА Артур Крупський ознайомив учасників наради з оновленою мережею закладів охорони здоров’я району, потужністю лікарень під час пандемії на коронавірус, здійсненням виплат страхових платежів і матеріальної допомоги медичним працівникам закладів охорони здоров’я тощо. 

Своїми думками та пропозиціями щодо вирішення питання з присутніми поділилися головлікар Пологівської БЛІЛ Роман Кравченко, заступник головлікаря з медичної частини Оріхівської БЛІЛ Інна Носенко та заступник директора  Токмацької БЛІЛ Андрій Соколовський. Учасники наради звернули увагу на питання спроможності закладів охорони здоров’я щодо забезпечення вимог НСЗУ та подальшого державного фінансування.

З  питання утримання лікарень та співфінансування органами місцевого самоврядування виступили заступник Пологівського міського голови Юрій Вєтров, Комиш-Зорянський селищний голова Ігор Гнатуша, заступник Оріхівського міського голови Світлана Мандрич.

Головний лікар Пологівського ЦПМСД Анна Дуб акцентувала увагу присутніх на проведенні вакцинації в районі та можливості створення центру вакцинації в м.Пологи.

У районі триває підготовка до відкриття двох приймальних відділень на базі Пологівської та Токмацької БЛІЛ. Окрім цього, триває добудова двох сільських амбулаторій в с.Інжнерне та с.Пологи.

На завершення учасниками наради прийнято рішення щодо створення робочої групи для визначення стратегії розвитку медичної галузі району та напрацювання ефективного механізму залучення молодих фахівців на території, повідомляє сайт Пологівської РДА.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.