понеділок, 5 липня 2021 р.

Грози, зливи, шквальний вітер

На вихідних по Запорізькій області пройшли грози та зливи, а також спостерігався шквальний вітер до 15-20 метрів на секунду. У Роздолі, наприклад, за добу випало 50 міліметрів опадів - майже двомісячна норма. 

Причому значно постраждав саме наш Пологівський район.

Рятувальники ДСНС здійснили оперативне реагування на 6 викликів пов’язаних з наданням допомоги населенню внаслідок несприятливих погодних умов. 

Так, 3 липня співробітники Служби порятунку у Гуляйполі розпиляли та прибрали дерева, які впали. Через велику кількість опадів відбулося підтоплення підвальних приміщень у місті Оріхів та селі Варварівка. Бійці ДСНС за допомогою мотопомп і гідроелеваторів відкачали воду та організували її відвід з подвір’я будинку.

Рятувальники за допомогою спецавтомобілів та тросу витягли на тверде покриття легкові автомобілі, які з’їхали на узбіччя та застрягли в багнюці на околиці села Лугове.

Застрягали авто також поблизу села Кам’янське Василівського району. Значні падіння дерев зафіксовані у Чернігівці Бердянського району.

Всього на ліквідацію наслідків несприятливих погодних умов залучалося 6 одиниць техніки та 22 чоловіки особового складу, - повідомляє ГУ ДСНС.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.