вівторок, 27 липня 2021 р.

Громада повстала проти відключення газу в Оріхівській ОТГ !

25 липня в Оріхові на площі Покровській відбувся мітинг проти відключення газу. Кілька сотень жителів і керівництво міста висунули ультиматум АТ «Запоріжгаз».

Як повідомляє Акцент, Токмацьке відділення «Запоріжгазу» планує провести відключення від газопостачання в усіх населених пунктах Оріхівської ОТГ і селі Преображенка з 8:00 2 серпня. Це аргументують проведенням робіт по заміні засувок. Кінцевих термінів підключення не називають. 

Аналогічна ситуація сталася в серпні минулого року. Тоді все закінчилося комунальним колапсом, а деяких споживачів не підключали до мережі близько 4 місяців. Все через те, що перед тим, як повернути газопостачання жителям громади, проходили перевірки документів у кожного споживача. Згодом багато оріховці заявили, що під виглядом перевірок працівники «Запоріжгазу» виманювали у них неправомірну вигоду.

Організатори запропонували жителям громади підписати документ-попередження про намір здійснення більш радикальних дій у разі ігнорування вимог споживачів. Його направлять міським і обласним властям. Виступив на підтримку жителів громади і Оріхівський міський голова Анатолій Хворостянов. Він зачитав своє офіційне звернення до глави правління АТ «Запоріжгазу» Олегу Мізіков.

Голова Оріхівської громади згадав торішнє відключення, коли без газу на кілька місяців залишили навіть пенсіонерів. Він вказав, що тривале відключення газу призведе до зростання напруги в електромережі, що також може спричинити за собою комунальний колапс. Також Анатолій Хворостянов нагадав, що зараз в Україні діє карантин, і відключення комунальних послуг - протизаконно.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.